Ny seriefinal, ny vinst.
2015-06-09 23:38

Dags för en ny så kallad seriefinal för Iggarna, denna gång var det Norrala som stod för motståndet men inte heller de klarade av att rubba Iggarna som kunde vinna med 1-3 (0-3) efter en formidabel första halvlek.

Just nämnda första halvlek är bland det bästa jag sett ett iggesundslag prestera och som en skarp analytiker på läktaren konstaterade: ”nu spelar de så bra att till och med felpassningarna går fram!”

Det var högsta tempo från start och Norrala som hittills i serien gjort sig kända för sitt ramstarka försvarsspel hade väldigt svårt att hänga med i svängarna. Redan i matchens fjärde minut tog Iggarna ledningen genom Daniel Wester som mycket snyggt tog ned en fint slagen frispark från Midell i straffområdet och placerade säkert in 0-1.

Iggesund fortsatte att komma i anfallsvåg efter anfallsvåg och det dröjde inte länge innan ledningen var utökad, och på vilket sätt sen. Fredrik Rahm får bollen på högerkanten och slår en vacker crossboll ut till Backström på vänsterkanten som tar ned bollen och släpper den till Midell som slår ett långt inlägg mot bortre stolpen där Emil Hallberg mötte perfekt på volley och satte den tätt intill stolpen helt otagbart för målvakten.

Så fortsatte matchen och det var minst sagt en fröjd att sitta på läktaren och följa skådespelet på planen. Norrala å sin sida hade det tufft och det blev inte enklare för dem då de fick en skada på sin lagkapten efter en otäck kollision med egen målvakt.

Chanserna fortsatte att komma i samma takt och det var egentligen bara en tidsfråga innan ledningen skulle utökas. Stillmark hade ett utmärkt läge efter ett fint inlägg från Backström men hans nick gick dessvärre på fel sida av stolpen. Men som den sanna målskytt han är så revanscherade han sig stunden senare då han agerade mycket vaket och bröt en hemåtpassning och kom fri med målvakten,  lyften bollen över den samme med en liten lätt chipp. 0-3 stod sig halvleken ut och känslan var att de sista 45 minuterna mer var en formalitet.

Andra havlek tog inledningsvis vid där den första slutade men kanske blev man lite bekväma efter ett tag när allt flutit på så bra eller kanske var det bara så att Norrala visade att man minsann kunde bjuda upp mot starkt motstånd för nu jämnade spelet ut sig en aning och Norrala kunde skapa lite tryck emellanåt. Men någon uppsjö av chanser skapade man inte och det kändes trots allt fortsatt väldigt tryggt. Norrala lyckades ändå få till en reducering tidigt nog för att skapa nerv i matchen då Alex Jakobsson fick bollen på vänsterkanten,  utmanade och skapade utrymme åt sig själv. Om det sedan var ett listigt skott eller ett missriktat inlägg låter jag vara osagt men bollen gick i en perfekt båge över Svärd och satt klockrent intill den bortre stolpen.

Men det var nära att matchen aldrig fick den där nerven då Joel Stillmark kom lös direkt i anfallet efter och lyckades ta sig förbi målvakten långt ut till vänster i straffområdet men hans avslut rensades undan av en försvarare som hunnit tillbaka för att täcka upp. Det blir nu lite stirrigt en stund och ledarstaben beslutade sig för att gå över till den mer bekanta 4-4-2 uppställningen för att få kontroll på händelserna igen. Och det gav viss effekt men Norrala tryckte nu på för allt vad de var värda men utan att riktigt lyckas störa Iggarna som dock inte lyckades komma upp i den nivå man höll under första halvlek. Det hade väl förvisso kanske varit ett lite väl stort krav och Iggarna hade ju ändå bra kontroll på händelserna och släppte inte till mer än ett farligt inlägg och en farlig frispark som Mathias Svärd i målet tog hand om på ett säkert sätt.

Matchen slutar 1-3 och det var ett resultat som var i underkant speciellt sett till den första halvleken där det nog borde ha gjorts något mål till med tanke på alla chanser man skapade.

Laget: (3-4-1-2)

Mathias Svärd – Dennis Sjölén, Fredrik Näsman, Lars Skärpe – Emil Hallberg, Fredrik Rahm, Tobias Björk, Dennis Backström – Andreas Midell – Daniel Wester, Joel Stillmark

Avb. Viktor Sjödin, Niclas Lindström, Georg Ibrahim, Felix Örnehag, Mattias Samuelsson, Ali Reza Payande, Henric Pettersson.