Sviten intakt efter seger mot Korsnäs
2016-09-03 22:03
Nionde raka matchen utan förlust(!) för Iggarna efter vinst med 2-0 i en udda tillställning mot Korsnäs hemma på ett regntungt Movallen.

Iggarna inledde matchen bra och hade några hyfsade chanser bland annat var Dennis Backström inte långt ifrån att skruva in ett långskott efter en hörna och André Eliasson som fortsätter att visa bra form var framme och oroade vid ett par tillfällen. Ledningsmålet dröjde inte allt för länge och när Joel Stillmark mycket elegant i djupled till André Eliasson som ensam med målvakten läckert lobbade den studsande bollen över målvakten och gav Iggarna ledningen efter dryga 20 minuters spel. Iggesund fortsatte att vara spelförande men nu hände något konstigt, IIK började göra flera konstiga individuella misstag som bjöd Korsnäs på utomordentligt bra chanser både till kontringar och i rena målchanser men man lyckades gång efter gång reda ut situationerna både genom bra försvarsspel och en portion tur. Iggarna saknade inte heller chanser och både ett distansskott från Emil Hallberg och en nick på ett inlägg från Robin Eliasson satte Korsnäs målvakt Isak Källberg i arbete.

Det allra sista som hände i halvleken var att Iggesund slog ännu en felpassning i helt fel läge och bjöd Korsnäs på ett friläge men den gången kom Svärd ut som en räddande ängel och räddade avslutet till en resultatlös hörna.

Andra halvlek började på samma sätt och nu började man bli orolig att snart Korsnäs skulle få utdelning på alla chanser de bjöds på men avslutet efter den felpassningen gick utanför målramen.

Iggarna hade spelet inledningsvis i andra halvlek men allt eftersom tog Korsnäs över matchen och skapade tryck mot Iggesund som fick ett påtagligt stresspåslag och började stressa iväg sina passningar och skickade allt för många chansartade passningar tidigt i jakt på målchanser. Och den oroande trenden fortsatte men tack vare ett lyckat byte som såg Tobias Björk komma in på centralt mittfält och bidra med ett viktigt lugn i passningsspelet hittade Iggesund tillbaka in i matchen även om det fortsatt var Korsnäs som hade mest boll och IIK fick ha störst fokus på att försvara sin ledning. Allt eftersom tiden gick blev Korsnäs mer och mer desperata och flyttade fram fler spelare vilket öppnade upp chanser till kontring för IIK som inte var sena att utnyttja situationen och Erik Sundman hittade fram vid ett par tillfällen till aktive Emil Hallberg som löpte på oförtrutet i regnet och högg på precis allt. Så uppstod ännu ett läge för kontring då Korsnäs flyttat fram många spelare och Erik Sundman vann bollen på mittplanen och spelade ut på högerkanten till Fredrik Rahm som satte en perfekt passning längs marken in bakom backlinjen till en framstörtande Emil Hallberg som kliniskt satte bollen i mål fram till 2-0.

Gästerna vägrade att ge upp och tryckte på allt vad de förmådde men lyckades inte ta sig igenom ett kompakt IIK-försvar och istället fick Emil Hallberg ännu ett friläge efter en fin passning av Joel Stillmark men han kom i så hög fart och när bollen studsade till precis när han skulle skjuta ville det sig inte bättre än att den hamnade ute vid hörnflaggan. Men vad gjorde det för då var vi redan inne på stopptid och Iggarna kunde hålla undan och hålla den mycket imponerande förlustfria sviten vid liv.

Laget: (4-4-2)

Mathias Svärd – Robin Eliasson, Lars Skärpe, Daniel Wester, Dennis Backström – Emil Hallberg. Erik Sundman, Fredrik Rahm, Joel Stillmark – André Eliasson, Fredrik Näsman

Avb. Dennns Sjölén, Adhurim Bytyqi, Tobias Björk, Olivier Lindh, Tom Hellberg, Johan Näsman