Serieledarna blev för svåra
2015-06-18 01:29

Serieledande Ljusdal blev för svåra då damerna besökte Älvvallen och fick se sig besegrade med 3-0 (1-0) efter en match där det var hård kamp och mycket försvarsspel som präglade kvällen för gästerna.

Ljusdal satte hög press på Iggesund redan från minut ett och skapade tryck mot iggesundsmålet utan att komma till de allra hetaste chanserna i inledningen av matchen. Första riktigt heta läget får de istället till skänks då det slarvas i straffområdet, något en ljusdalsspelare var nära att kapitalisera på då hon högg på den lösa bollen men hennes avslut gick en bit över ribban.

Pressen från hemmalaget fortsatte och det var inte långt undan att de kunde ta ledningen efter att ha kommit runt på Iggesunds vänsterkant och slagit in ett fint inlägg som en anfallare mötte med pannan men styrde som tur var för gästerna till höger om målet.

Iggarnas anfall blev korta och handlade ofta om försök på längre bollar i djupet mot Johanna Ohlsson i djupled som slet tröstlöst mot ljusdalsförsvaret då hon ofta hamnade ensam mot fyra spelare då hennes parhäst i anfallet Isabel Brink hade en något mer tillbakadragen roll denna afton.

Men precis när man satt och väntade på halvtidsvilan blixtrade Ljusdal till och deras skyttedrottning Sanna Singeul i synnerhet då hon sprintade fram längs vänsterkanten och bröt in i straffområdet innan hon placerade in 1-0 till Ljusdal med halvlekens sista spark.

Att få ett sådant mål emot sig är alltid tufft, än mer så när det är serieledarna som får det och Ljusdal fortsatte att trumma på oförtrutet i andra halvlek men precis som i första sålde sig iggesundsförsvaret extremt dyrt och det var tydligt att man ville visa att inget lag i den här serien ska få några enkla poäng när man möter Iggesunds IK.

Anfallsmässigt för Iggesund var det som sagt tyngre och det skapades inte speciellt många heta chanser. Närmast var Ohlsson då hon är nära att ta sig fram till ett friläge men tvingas till ett avslut ur halvdan vinkel från straffområdesgränsen som gick strax utanför den vänstra stolpen.

Och när Sanna Singeul avslutade ett fint anfall från Ljusdal med att sätta sitt andra mål efter ungefär 55 minuter så kändes det tyvärr som att matchen var avgjord redan där.

Iggesund hade helt enkelt inte orken att komma igen och matchen fortsatte i samma skepnad med ett hemmalag som hade mycket boll och en grupp vit/blå kämpar som slet allt vad man var värda för att kunna gå rakryggade av planen oavsett vad det stod på resultattavlan.

Innan matchen tog slut så fastställde Frida Pickles resultatet till 3-0 då hon helt fri säkert placerade in bollen som avslutning på ett fint anfall.

3-0 är ett resultat som inte det är så mycket att säga om, Ljusdal är ett snäpp vassare än Iggesund som gör en mycket fin försvarsinsats men helt enkelt stötte på ett bättre lag som rättvist kunde avgå med segern.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Emma Trönnhagen, Johanna Skarin, Caroline Wixner, Angelica Tagg – Anna Lindblom, Matilda Brink, Frida Hellberg, Elin Lindqvist – Isabel Brink, Johanna Ohlsson