Seger i hemmapremiären!
2015-05-10 09:13
En stabil defensiv lade grunden till segern i hemmapremiären mot Brynäs IF FF.

Matchen hade en tydlig karaktär rakt igenom, Brynäs hade mer boll och Iggarna hade fler chanser. Och redan efter ett par minuter är det nära att Johanna Ohlsson kan ge hemmalaget ledningen efter att hon brutit igenom på högerkanten men målvakten gick segrande ur den duellen. Istället är det nära att Brynäs får första nätkänningen efter ett missförstånd i iggesundsförsvaret men Caroline Wixner agerar resolut och räddar upp situationen. Och trots övertaget chansmässigt för Iggarna så var Brynäs nära igen då de skjuter en frispark från långt håll i ribban men eftersom det är från sådan distans var också Anna Broheden där med fingrarna alldeles under ribban så målet hade förmodligen fredats i vilket fall.
Nu fick istället Iggarna utdelning på sitt snabba anfallsspel, Johanna Ohlsson kommer lös till vänster i straffområdet och spelar rakt över till Isabel Brink som bara behöver slå in bollen i det öppna målet och Iggarna kunde gå till vila i ledning.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt, Iggesund spelar med en lugn och trygg defensiv och oroade ständigt då man gick till anfall och den andra halvleken var inte speciellt gammal då Isabel ökade på sin målskörd fram till 2-0.
Och inte var det speciellt långt undan att hon skulle fullborda ett hattick när hon kom fri med målvakten men avslutet gick tyvärr rakt på.
Det blev istället hennes anfallskollega Johanna Ohlsson som fick sista ordet när hon punkterade matchen med knappa åtta minuter kvar att spela.

Totalt sett en väldigt fin insats som sänder en signal till resten av lagen i division 2 att Iggarna minsann är med för att konkurrera på allvar.

Hör en av målskyttarna Johanna Ohlsson om matchen.