Oavgjort i nykomlingsmötet
2015-05-02 17:44

Nervdaller och felpassningar var i centrum för både hemmalaget Norrham och Iggarna då de två nykomlingarna drabbade samman i seriepremiären i en match som slutade 2-2 efter en stark upphämtning i andra halvlek av Iggarna.

Matchinledningen präglades av kamp och inget vidare ordnat spel från något av lagen, då det gick lika många passningar rakt i gapet på motståndarna som till egna spelare. Och då spelet inte klickade för något av lagen uteblev också de heta målchanserna.

Men både chans och mål skulle inte vänta allt för länge på sig då Norrham drog upp sitt första riktigt ordnade anfall och kom fram på Iggarnas vänsterkant efter dryga tjugo minuters spel och inspelet från kanten studsade än hit och än dit i straffområdet innan en norrhamspelare kunde snappa upp bollen och skicka in den i mål.

Iggarna var nära att replikera snabbt då Ohlsson kom runt på vänsterkanten och hittade in till Matilda Brink som tyvärr fick se sitt avslut blockeras av en försvarare och sedan se returen smita strax utanför den vänstra stolpen. Istället är det Norrham som stärkta av målet kändes lite hetare som utökar ledningen då Iggarna åter igen agerade alldeles för passivt i straffområdet. Broheden räddade det första skottet men ingen är där och rensar undan returen utan den kan enkelt slås i mål. Nu kändes det tungt för Norrham hade ytterligare ett gyllene läge att utöka sin ledning då IIK inte alls lyckades hänga med i en snabb kontring denna gång på högerkanten. Det hela slutar med ett friläge efter att Norrhams duktige anfallare friställde en lagkamrat som tursamt nog för Iggesund avslutade precis utanför stolpen. Resultatet i halvtid stannade vid 2-0 och det ska man nog vara tacksamma för med tanke på hur matchen artat sig dittills.

I andra halvlek var det ett helt annat Iggesund som kom ut på och lyckades ta över tillställningen nästan helt. Efter bara någon minut löpte Johanna Ohlsson ifrån sin försvarare på högerkanten och spelade bollen diagonalt genom straffområdet till Elin Lindqvist som hade löpt in från vänsterkanten och hon gjorde inte något misstag utan placerade enkelt in reduceringen intill stolproten.

Trots att Iggarna nu hade bättrat på sig ordentligt så var det fortsatt kamp som präglade matchbilden. Och inte blev det enklare av det faktum att planen inte direkt gav bästa möjligheterna till skönspel. Men de gånger som Iggesund verkligen lyckades såra Norrham var när man fick i ordning på sina kombinationer i passningsspelet och inte stressade iväg bollarna i djupled som man gjorde allt för ofta under matchen. Och det var just på ett sådant anfall som kvitteringen kommer. Frida Hellberg hittade in till Isabel Brink som felvänd tog emot bollen och sedan snyggt friställde Johanna Ohlsson som fri med målvakten snyggt kunde placera in 2-2

Nu var det Iggesunds som styrde tillställningen helt och Norrham hade förtvivlat svårt att lyckas med de snabba kontringar som hade vållat Iggesund så stora problem under den första halvleken.

Och i matchens slutskede var det en intensiv press från Iggesund som jagade ett segermål. Och visst väntade man sig ett gyllene läge från straffpunkten då Isabel Brink tar sig förbi en försvarare och blev solklart fälld i straffområdet men domaren valde att blunda för den incidenten och man fick nöja sig med en poäng i premiären.

Laget: (4-4-2)

Anna Broheden – Fanny Westman, Caroline Wixner, Sara Åkerlund, Angelica Tagg – Matilda Brink, Linnea Åkerlund, Frida Hellberg, Jenny Blomdahl – Johanna Ohlsson, Isabel Brink