Storseger i träningsmatchen mot Njutånger
2015-04-15 12:49

Ny träningsmatch mot ett gäng gamla bekanta för Iggarna. Njutånger stod för motståndet denna tidiga lördagsmorgon där tyvärr solen lös med sin frånvaro.

Matchen inleds lite skakigt från Iggarnas sida då det slås bort alldeles för mycket passningar och positionsspelet blev ofta lidande.

Det medför också att Njutånger kan ta ledningen tidigt i matchen då det slarvas i uppspelsfasen och Njutånger vinner tillbaka bollen högt i planen och kan snabbt slå en passning i djupled som friställer en anfaller och hon gör inga misstag då hon placerar in 0-1.

Spelet fortsätter att hacka under en period men när Matilda Brink kan göra 1-1 på en bjudning från njutångersförsvaret så höjs självförtroendet och spelet börjar fungera bättre.

Uppspelen började sitta där de skulle och främst så började man hota ordentligt in på sista tredjedelen och få in bollar i straffområdet. Tack vare det kunde man också ta ledningen innan halvleken var till ända. Denna gång var det däremot ingen som fick titulera sig som målskytt då det var ett självmål efter ett inspel från högerkanten.

I den andra halvleken så fortsatte Iggarna ha kommandot och försvarsspelet klickade bra då Njutånger endast fick några ströchanser.

Spelövertaget blev allt större allt eftersom njutångersspelarna tröttnade vilket väl inte var så underligt då de hade spelat match även dagen innan.

Matchens behållning stod nog ändå Fanny Westman för då hon ökade på ledningen för IIK genom att skruva en hörna rakt i mål fram till 3-1.

Flera byten genomfördes under matchen och spelarna fick matchtid både på vana och ovana positioner, det som var väldigt uppmuntrande med detta var entusiasmen jag ambitionen hos alla som klev in på banan att visa att man vill vara med och slåss om en plats i startelvan.

Speciellt lyckat inhopp får man ändå påstå att nyförvärvet från Delsbo Emelie Taimi stod för då hon klev och satte två snabba mål och fastställde slutresultatet till 5-1.

Laget: (4-4-2)

Sofie Andersson – Fanny Westman, Emma Trönnhagen, Sara Åkerlund, Caroline Wixner – Elin Lindqvist, Matilda Brink, Isabel Brink, Johanna Ohlsson – Linnea Persson, Jenny Blomdahl

Avb. Ida Tilemo, Emelie Taimi, Julia Andersson, Cajsa Vedin, Anna Lindblom, Angelica Tagg