DM-revansch på Edsbyn!
2015-03-16 12:59

Chans till revansch för damerna då Edsbyn återigen stod för motståndet då DM rullade igång.

För det var just Öns IP som var skådeplatsen och Edsbyns IF som stod för motståndet i DM även förra säsongen då damerna visade upp sig från sin allra bästa sida och spelade fantastisk fotboll men på något vis lyckades Edsbyn hålla ut och ta sig till straffläggning den gången och även vinna matchen.

Tyvärr började matchen på ett mycket tråkigt sätt då Johanna Skarin tvingas utgå skadad efter bara tre minuters spel då en edsbyspelare är sen in i en duell.  Ledarstaben tvingas att stuva om lite i laget och under den perioden där man inte riktigt hittat sina positioner ännu lyckas Edsbyn rinna igenom och ta ledningen på ett friläge.

Målet verkade som väckarklocka för Iggarna sätter direkt press på sina värdar och på bara några minuter har vassa anfallsparet Linnea Persson och Jenny Blomdahl varsin het chans.

Just då kändes det som att kvitteringen inte skulle vänta speciellt länge på sig men då man hade problem med att vinna de andra bollar som Edsbyn rensade ur sitt straffområde följde nu en period där båda lagen faller in i ett inte allt för vägvinnande spel och slår många felpassningar. Men Iggarna blir bättre och bättre allt eftersom halvleken lider och tar över kommandot i matchen helt.

Offensivt bjöd man på flera fina kombinationer och allra närmast var Elin Lindqvist efter att Persson först hittat Blomdahl i djupled och hon sedan friställt Lindqvist vid bortre stolpen men hon får inte riktigt till avslutet och det smiter utanför.

Chanserna fortsätter att dyka upp och Jenny Blomdahl får se målvakten göra en riktigt vass räddning på ett fint skruvat skott och Linnea Persson lyckas inte riktigt få fart på bollen efter ett fint inlägg från Fanny Westman som tagit sig fram på högerkanten.

Spelövertaget var markant och tillslut får man utdelning då Johanna Ohlsson vinner bollen utanför straffområdet efter en hörna och mycket snyggt lyften in bollen över målvakten.

1-1 stod sig fram till vilan i en halvlek som Iggesund lika gärna kunnat ha haft ledningen efter då det enda Edsbyn hade att komma med var långa bollar in bakom iggesundsförsvaret men det tog försvaret hand om på ett utomordentligt bra sätt.

Andra halvlek tog vid där den första slutade och Iggarna satte upp ett tempo som Edsbyn hade problem att hinna med i. Det är inte långt undan att man lyckas ta ledningen efter bara någon minut då Johanna Ohlsson kommer runt på vänsterkanten och tar sig ned på kortlinjen innan hon spelar fram Persson vid första stolpen men hon får se sitt avslut smita bara centimeter utanför.

Sen gick det undan, Jenny Blomdahl får med sig bollen i djupled och drar iväg. De närmaste försvararna har ingen chans att hinna med och när hon tagit sig in i straffområdet har en försvarare hunnit flytta över men hinner inte med bättre än att hon tacklar ned Jenny och är inte i närheten av bollen. Straffen var solklar och i vanlig ordning var Fanny Westman självsäkerheten själv från straffpunkten och gav Iggarna ledningen.

Matchen fortsatte på samma vis. Iggarna hade bollen och Edsbyn slog mest ifrån sig på chans och verkade inte ha något att riktigt sätta emot, men en ledning med ett mål är alltid nervöst.

Tyvärr resulterade det faktum att edsbyspelarna hade svårt att hänga med att det kom flera sena tacklingar och även Angelica Tagg tvingades lämna planen i plågor efter en ful tackling. Till slut reducerades Edsbyn till tio spelare efter att också Jenny Blomdahl bjudits på en lufttur men tack och lov utan att skada sig. Och bara minuter senare punkterar Iggarna matchen, Matilda Brink är arkitekten bakom ett fint anfall där hon hittar Jenny Blomdahl med en fin passning i djupled och hon i sin tur sätter in bollen perfekt i straffområdet till Linnea Persson som lobbar in 1-3 och sätter punkt för en mycket bra insats.

Inget snack om vilket lag som var förtjänta av segern och nu får Iggarna ladda om för DM-semifinal mot det bästa distriktet har ett erbjuda nästkommande söndag då Moheds SK står för motståndet på Glysisvallen klockan 11.

Laget: (4-4-2)

Sofie Andersson – Fanny Westman, Johanna Skarin, Sara Åkerlund, Angelica Tagg – Matilda Brink, Isabel Brink, Frida Hellberg, Johanna Ohlsson – Linnea Persson, Jenny Blomdahl