Tredje raka efter vinst mot Valbo
2016-09-03 21:22
Dubble målskytten Malin Jonsson
Det var egentligen aldrig någon fara på taket för Iggarna i mötet mot Valbo men man fick bekänna färg och det krävdes en höjning till andra halvlek där man lyckades vända på underläge 1-0 till en tämligen bekväm vinst.

Första halvlek var inte den mest upplyftande som spelats på senare tid och bestod mest av kamp där Valbo försökte tvinga Iggesund ut mot kanterna genom att spela med tre centrala mittfältare och stänga till passningsvägarna där vilket resulterade i att de flesta passningarna slogs längs kanterna eller på ytan bakom Valbos backlinje och det resulterade inte i speciellt mycket chanser. Iggarna hade klart mer av bollen och Valbo verkade vara väldigt bekväma med att ligga och vänta på läge för kontringar. Men chanserna uteblev nästan helt och inte förrän i halvlekens sista minuter hettade det till ordentligt. Valbo fick hörna som slogs in nära mål och kunde med en stor portion tur peta in bollen i virrvarret och gå till vila med ledningen 1-0.

Andra halvlek tog vid där den första slutade och bjöd på mest kamp, men allt eftersom började IIK hitta fler kombinationer och då öppnade spelet upp sig en aning. Och vem var framme då om inte glödhete Malin Jonsson som fick en boll i djupled utav Isabel Brink och på sant målskyttsmanér petade hon iväg bollen i precis rätt ögonblick i kamp med en försvarare och förbi målvakten.

Iggarna fortsatte nu att kontrollera matchen och kom fram i flera bra anfall och Valbo slog mest ifrån sig bollen så snart de lyckades erövra den i ren stress. Och emellanåt var det faktiskt bjöd Iggarna på riktigt fina anfall, Frida Hellberg vann bollen mitt på planen och spelade upp den till Malin Jonsson som upptäckte att hon hade yta att vända upp på och i sin tur passade hon ut den till Matilda Brink som tagit en överlappning och hittade sedan tillbaka till Jonsson som tagit en löpning in i straffområdet men tyvärr blev inte hennes mottagning perfekt och målvakten hann emellan.

Valbo hade inte speciellt många farligheter men de har en duktig anfallare i Moa Andersson som fick slita ensam på topp matchen igenom och när hon fick yta att vända upp på utnyttjade hon det och sköt ett skott som tog i översidan av ribban. Men det var egentligen det enda farliga läge de skapade och strax efter tog Iggarna ledningen efter att Johanna Ohlsson vänt bort en försvarare på högerkanten och slagit ett lågt inlägg som en försvarare oturligt sköt in vid den första stolpen.

Matchen fortsatte lika och det kändes logiskt att det var Iggesund som utökade i matchslutet efter att Maja Lambertsson slagit ett inlägg från högerkanten mot Isabel Brink som gick upp i kamp med en försvarare och om det var Isabel eller försvararen som nickade får jag låta vara osagt men bollen gick i en båge över målvakten och på andra sidan dök Malin Jonsson upp och kunde enkelt fördubbla sin målskörd från nära håll.

Sett över hela matchen en rättvis seger för Iggesund som visade att man har en härlig förmåga att vända en dålig trend i en match och få fart på det egna spelet och det var snarare bud på fler mål för IIK än en reducering för Valbo. Roligt också att se Emmie Sundqvist som var med från vårt farmarlag Enånger som hoppade in och visade gott gry.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Maja Lambertsson, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Emma Åhs – Johanna Ohlsson, Frida Hellberg, Matilda Brink, Fanny Westman – Malin Jonsson, Isabel Brink