Storseger mot Norrham
2016-08-21 13:46
Det räckte med en halvlek så hade Iggarna stängt matchen fullkomligt mot Norrham som inte hängde med då hemmalaget satte upp farten och efter en riktig målfest skrevs slutresultatet till hela 7-2!

Iggarna fick en riktig smakstart på matchen då Malin Jonsson redan efter tre minuter hade ett skott i stolpen som hon själv var snabbast fram på och gav ledningen till de vitblå. Efter ledningsmålet hade Norrham en period där de kontrollerade bollinnehavet till största delen men det var ett skenbart övertag då det mesta av deras innehav kom på mittplanen och försökte de komma till några lägen stötte de genast på patrull och när Iggarna däremot gick till anfall kändes det betydligt farligare. Och nästa heta chans tillföll IIK och Isabel Brink som fick bollen till vänster i straffområdet där hon vände snabbt och sköt ett skott ur snäv vinkel som målvakten lyckades styra undan. Nästa läge kom lite till skänks, Norrham agerar passivt i eget straffområde och Malin Jonsson stal vaket åt sig bollen och avancerade mot målvakten som till synes dök på bollen och fångade den men domaren bedömde att hon gjort ned Jonsson och pekade på straffpunkten. Och var straffsparken lite tveksamt utdömd så var definitivt inte Maja Lambertssons utförande det, klockrent i krysset.

Och när Lambertsson stunden senare friställde Isabel Brink som fri med målvakten hur säkert som helst placerade in bollen till höger otagbart så kändes det som att matchen var avgjord redan här. Men Iggarna hade mer att bjuda på och bara någon minut efter Isabels mål fick Iggesund frispark på mittplanen och den slog Lambertsson perfekt in på ytan mellan målvakt och försvar och där dör Malin Jonsson upp perfekt och satte foten till och skarvade in bollen bara centimeter under ribban fram till 4-0. Snacka om islossning för direkt efter det är Iggarna på hugget igen och Isabel Brink fick bollen alldeles utanför straffområdet och bara klippet till och bollen satt hur snyggt som helst i det högra krysset.

Andra halvlek blev lite mer avslagen då matchen ju redan var avgjord och Norrham som förvisso lyfte sig betänkligt i den andra nog var mer fokuserade på att få med sig en bra känsla från den delen av matchen snarare än att de trodde på en vändning. Det var faktiskt nära att de skulle reducera omgående då de kom fram längs sin högerkant in i straffområdet och spelade in mot en framrusande anfallare som var på väg att få ett utmärkt läge men Maja Lambertsson hade precis emellan och gjorde en strålande brytning. Och bara några minuter senare hade de ytterligare ett bra läge efter en fint slagen hörna som nickades tätt utanför den bortre stolpen från nära håll.

Men Iggarna var inte sämre och ordnade fram en mängd målchanser men inte med riktigt samma utdelning som under den första halvleken då först Johanna Ohlsson sköt tätt utanför efter att ha tagit sig förbi flera försvarare och in från högerkanten och Malin Jonsson sedan elegant lobbnickat men målvakten hann precis tillbaka och stöta bollen över ribban och stunden senare var Jonsson framme igen då hon kom fri men satte bollen klockrent i stolpen. Det handlade mest om anfallsspel nu och det gjorde att Norrham bjöds på en del ytor och chanser att ställa om snabbt, ett av dessa lägen resulterade i ett friläge men Beatrice Norberg visade åter igen att hon tillhör seriens allra bästa målvakter då hon kom ut perfekt och räddade. Istället för reducering ökade IIK på ledningen då Matilda Brink fick bollen i straffområdet efter en trasslig situation och skickade iväg en snabb tåfjutt som satt högt till vänster helt otagbart för målvakten.

Nu straffade det sig att Iggarna förvisso oundvikligt börjat slappna av för Norrham fick ännu ett friläge och denna gång kom Jessica Westrin i hög fart och kunde runda Norberg och lägga in bollen i tomt nät. Och när de stunden senare kom fram på högerkanten då Iggarna åter slarvat i positionsspelet fick de in ytterligare en reducering då Emma Sjöberg bjöds på öppet läge och nu hade faktiskt Norrham 1-2 i den andra halvleken. Men det ville Iggarna ändra på och Johanna Ohlsson satte fart längs kanten och spelade in till Matilda Brink som löpt in från vänster och resuolut satte bredsidan till bollen och fastställde slutresultatet till 7-2.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Maja Lambertsson, Emma Trönnhagen, Michaela Lindh, Fanny Westman – Sara Åkerlund, Frida Hellberg, Linnea Åkerlund, Matilda Brink – Malin Jonsson, Isabel Brink