Stabil seger efter rivstart
2016-08-05 23:51
 Första sex minuterna blev rena målfesten där Iggarna först gick upp till 2-0 och Hillevi sedan reducerat men hemmalaget kunde sedermera vinna tämligen bekvämt med 4-1 i en match h som bjöd på mer kamp än skönspel.
Iggarna flög som sagt ur startblocken och skapade en hörna det första som hände i matchen och efter att Hille fått undan den till en ny hörna höll sig Isabel Brink framme och petade in en retur efter bara två minuters spel. Och mer eller mindre omgående fick Iggesund ännu en hörna och åter igen stod Maja Lambertsson för en utmärkt leverans och träffade pannan på Frida Hellberg som nickade in bollen från nära håll.
Sen ville det sig inte bättre än att  Hillevi kunde reducera, de tog sig fram längs sin högerkant och slog ett inlägg mot en framstörtande anfallare Michaela Lindh läste passningen bra och lyckades bryta men hade otur med en studs och bollen hamnade tyvärr i eget nät, ibland hjälper det inte att göra allt rätt om man inte har marginalerna på sin sida.
Matchen blev nu väldigt ryckig, Iggarna hade mer boll men hade svårt att få passningsspelet att stämma då laget stundtals blev väldigt långt och Hillevi kändes bara farliga när de lyckades sätta bollen i djupled mellan Iggesunds mitt- och ytterbackar i flera försök av kontra men de kom inte till mer än halvchanser. Men efter knappa halvtimmen var spelad fick de en gyllene chans för kvittering efter att Sara Åkerlund varit bara centimetrar från att utöka ledningen för IIK. Hillevi fick fram en passning i djupled på det sätt de försökt med flera gånger tidigare och yttern lyckades skapa sig yta för ett inlägg och slog det mellan målvakt och backlinje i den där läskiga yta då det räcker med en lite touch för att bollen ska hamna i nät, men denna gång gick den förbi alla.
Sen var det Iggesunds tur att skapa oro, ett fint passningsspelet från egen planhalva leder till ett inläggsläge där Maja Lambertsson hittade Johanna Ohlsson vid den vänstra, a stolpen och hon mötte på volley men Jessica Utter i Hilles mål gjorde en snabb förflyttning och lyckades rädda till hörna. Och där hade Ohlsson bättre lycka, Lambertssons högerfot fortsatte att vara glödhet då hon denna gång prickade pannan på nämnde Ohlsson som styrde in 3-1. Något som också stod sig till vilan.

I andra halvlek fick Iggesunds bättre ordning på sitt spel och hade klart bättre koll på Hilles kontringsförsök och kunde kontrollera matchbollen på ett helt annat sätt. De chanser som tillkom tillhörde hemmalaget och det var inte långt undan att systrarna Brink kunde samarbeta och utöka ledningen efter att Isabel kommit fram på högerkanten och spelat fram Matilda i straffområdet men hennes avslut fastnade på vägen fram mot mål.
Bara minuter senare blev resultatet ett annat då Isabel Brink återigen kom fram på högerhanden och skar in i straffområdet innan hon spelade in till Malin Jonsson som säkert rullade in 4-1 och satte sista spiken i kistan efter lite över en timme var spelad.
Resten av halvleken blev bara en transportsträcka där Iggesund kontrollerade händelserna och Hille fick nöja sig med korta anfall som inte mynnade ut i speciellt mycket i chansväg.

En stabil insats som visade att Iggarna är farliga även när spelet inte klickar till 100% och dessutom har ett riktigt farligt vapen när det vankas hörna.