Första vinsten i serien
2016-05-29 23:35
Efter en tung inledning på serien med endast ett gjort mål och två inspelade poäng på de fyra första matcherna kom äntligen första segern efter 1-3 mot Hille.

Det blev en riktig smakstart på matchen för Iggarna, Johanna Ohlsson kom fram på vänsterkanten och ordnade fram en hörna som Maja Lambertsson slog väldigt fint och målvakten lyckades med nöd och näppe stöta undan bollen men då var Fanny Westman framme blixtsnabbt och gav Iggarna ledningen efter bara dryga två minuters spel.

Bollinnehavet var ganska jämnt med visst övertag för IIK men när det kom till anfallsspelet kändes Iggarna som det klart hetare laget för det var sällan Hille lyckades oroa riktigt på allvar utan de bra lägen som de fick var rena bjudningar från Iggesunds sida. Första heta hemmachansen var en frispark alldeles utanför straffområdet lite till vänster, ett väldigt farlig läge rent av men skytten fick ingen ordentlig fart på bollen utan Beatrice Norberg kunde rädda utan större besvär. Istället var det Iggarna som var framme och skapade oro och Maja Lambertsson hade till och med en boll i mål som dock flaggades bort för offside något skytten själv i efterhand medgav förmodligen var korrekt.

Iggarna fortsatte att skapa chanser och det kändes extra glädjande då fokus på träningarna senaste tiden legat just på anfallsspelet då målchanserna lyst med sin frånvaro stundtals. Matilda Brink kom riktigt nära att utöka ledningen efter en mycket elegant vrickning i djupled från Malin Jonsson lade hon bollen förbi Jessica Utter i Hilles mål, men hon lyckades komma åt bollen lite grann och hejdade farten tillräckligt för att en försvarare skulle hinna ikapp och rensa.

Istället blev det helt plötsligt Hille som oroade först ställde de om snabbt längs sin högerkant och yttern drog iväg ett vasst skott som gick strax över ribban. Och sen bjuder Iggarna Hille på två rena frilägen det första agerade Norberg räddande ängel på och gjorde en mycket fin fotparad men när IIK skänkte bort bollen för andra gången på bara några minuter så gjorde Judith Lundbäck inga misstag och satte kvitteringen. Sista ordet var det dock Iggarna som fick efter att Matilda Brink frispelat Johanna Ohlsson från vänsterkanten kom hon helt fri och agerade mycket lugnt och behärskat och valde sitt läge väl innan hon placerade in 1-2 inför halvtidsvilan.

Iggarna fick en riktig också smakstart på andra halvlek då Malin Jonsson höll sig framme på en hörna, bollen nickades undan av en försvarare ut mot straffområdesgränsen och alldeles innanför densamma stod Jonsson och väntade ned bollen och fick en perfekt volleyträff och bollen satt precis under ribban. Snacka om att öppna sitt målkonto i seriesammanhang med stil!

Allt eftersom halvleken gick blev känslan mer och mer att Hille inte mäktade med att hota Iggarna tillräckligt för att de skulle kunna ta sig ikapp.

Utan Iggesund kontrollerade händelserna för det mesta och det var inte långt undan att Malin Jonsson blev tvåmålsskytt efter att ha vänt bort en försvarare och skruvat bollen mot den bortre stolpen men Jessica Utter sträckte ut och gjorde en fin räddning.

Sen kom en period där Hille lyckades skapa tryck, inte så mycket genom eget spel utan snarare en enorm oförmåga att få undan bollen och väldigt många felpassningar från Iggarna men de redde ut även det med viss möda och sista chansen tillföll IIK och Johanna Ohlsson som vände upp snabbt inne i straffområdet och fick till ett hyggligt avslut i en trängd situation men Utter i hillemålet stod pall och siffrorna stannade vid 1-3.

Det resultatet speglade matchen rätt väl även om det faktiskt kändes lite onödigt att Hille tilläts komma i målprotokollet med tanke på att det var Iggesund som bjöd på chansen. Men allt som allt ändå ett stort fall framåt när det kom till anfallsspelet och naturligtvis enormt skönt att bärga säsongens första seger.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Lovisa Genlid, Wilma Hellström, Emma Trönnhagen, Michaela Lindh – Maja Lambertsson, Frida Hellberg, Linnea Åkerlund, Matilda Brink – Johanna Ohlsson, Fanny Westman