SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Näsvikens IK
1 - 3
Iggesunds IK
Näsvikens IK1 - 3Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 maj, 19:00
Plats:Tunet
Tävling:
Matchnummer: 080101018
Samling:18:00
Herrar
Referat: Näsvikens IK - Iggesunds IK
Seger!
2022-05-12 07:54, Herrar
Målskyttarna på Tunet, Christian Brolin, Wais Maihanparast och Lars Skärpe.

I tredje omgången så kom Iggarnas första seger efter 3-1 borta mot Näsvikens IK i säsongens andra kommunderby. Återigen hamnar man i ett tidigt underläge men denna gång lyckades Iggarna vända på steken och segern var i slutändan odiskutabel.

Efter en bra start på matchen där Iggarna trycker tillbaka hemmalaget så tar Näsviken ledningen i sitt första anfall efter cirka 10 minuter. Målet gjorde att hemmalaget kom att stå fortsatt lågt i sitt försvarsspel vilket gjorde att det fanns minimala ytor att operera offensivt på för Iggarna.

 

I såna lägen krävs extra kvalité och nogranhet för att luckra upp och det tog 30 minuter innan Iggarna hittade dit. Dennis Backström fångar upp en andraboll efter frispark och slår en mycket fin diagonal passning över backlinjen där Lasse Skärpe kommer i en perfekt djupledslöpning. Skärpes avslut är i vanlig ordning kliniskt när han hänger den ribba in. till 1-1 vilket stod sig till paus.

 

Iggarna rivstartar andra halvleken och har redan efter 10 minuter gått fram till 3-1 efter mål av Wais (snygg cutback av Jesper Koskinen) och Christian Brolin (nick på fin servad hörna av Backström). Efter det så blir matchen väldigt ryckig men många avblåsningar och långa spelavbrott och den fina starten kommer av sig. Näsviken hotar främst på fasta situationer men Iggarna fredar sig bra och kan till slut räkna in årets första fullpoängare.

 

+++ Lars Skärpe

Rutinerad som få. Inte lika snabb som förut men kompenserar detta med fin spelförståelse och har en mycket fin passningsfot.

 

++ Dennis Backström

Viktig i det offensiva spelet och med två assist starkt bidragande till segern. Dessutom stabil i defensiven.

 

+ Ahmad Alhamid

Starkt inhopp där Ahmad kommer in med resolut och fysiskt spel som bidrar till att stänga matchen och säkra segern.


<< Tillbaka

 
 
Twitter