SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till herrarnas utvecklingslag!


Referat: Iggesunds IK - Strands IF
P18 - Runners-up i DM-finalen
2019-10-13 21:54
DM final och fina yttre förutsättningar idag på Movallens b-plan. Väldigt inspirerande att göra säsongsavslutning med dm-final i ett hett derby mot Strand med fikaservering och rekordpublik runt planen (43 st stod det i domarrapporten men känslan är väl att det var många fler, minst 45... eller!? ;-) )
Referat: Strands IF - Iggesunds IK
P16 - Knapp derbyseger.
2019-09-28 12:59
Höstkväll och fina förutsättningar på Glysis.

Seger mot Strand med knappa 1-0 efter mål av Philip. Sett över alla chanser borde det varit 5-0 men vi kan ändå kliva av plan med huvudet högt och känna oss nöjda. Viktigt i denna sista seriematch!


Vi har inget särskilt tryck emot oss och tillåts rulla runt och vagga bollen från kant till kant. Jag har inget problem med det utan det visar på bra tålamod. Vi blir däremot liite ovana att inte få 120% press på oss och hade vi kunnat förflytta spelet 20 meter högre upp och med ännu snabbare bolltempo hade det varit super. I paus pratar vi om att hitta variation i uppspelen med mötande spelare i mitten att spela via mot andra kanten eller i djupet. Få mer rörelse och oreda hos dom. A2 matchen i veckan mot Rengsjö senast var en fröjd att se med snabbt spel och bra bolltempo. Det ville vi fortsätta med och det var helt ok idag men det stannar upp bl.a. när vi i vanlig ordning slarvar med pass rakt på fötterna på en motståndaren. Det är oerhört onödigt och vi måste lära oss sluta hålla på med det. Lyfta blicken, bättre fokus.


Strand har några enstaka chanser och det hade inte varit helt orimligt att dom också gjort mål. Med en storspelande målvakt emot oss gäller det att försöka vara effektiva på alla lägen och trycka dit bollen och få marginal i målprotokollet. Vi skapar flera chanser men får inte till det i avslutningarna. Lyckligtvis håller vi undan och kan därmed städa av sista seriematchen och vända förlusttrenden. Positiv känsla och kul för grabbarna att kunna avsluta serien värdigt.


Det har varit tufft efter sommaren med en liten trupp och en massa förluster på släng. Då blir det jobbigt och det krävs massor av psyke och karaktär från varje spelare. Vi har tappat och gett bort några matcher lite väl enkelt men med tanke på förutsättningarna måste vi trots allt kunna känna oss nöjda. Det finns bitar att jobba på, samtidigt är det inga dåliga höstlag vi mött.

Bra kämpat allihopa!! /Rf


Referat: Iggesunds IK - Steneberg Ungdoms IF
P16 - Tråkig trend håller i sig.
2019-09-21 19:45

Näe, vi har svårt att vända den dåliga trenden i och med femte raka förlusten. Svåra förutsättningarna även idag med en liten trupp och noll avbytare i andra hl. Vi har inte så mycket att säga till om utan seriens bästa lag vinner helt rättvist. Slutresultat 2-7 (1-5). En uppryckning i 2:a räddar insatsen till knappt godkänd. Utan att gå in på detaljer så kan alla betydligt bättre.


En träningsvecka framför oss och en sista seriematch kvar mot Strand där det krävs en höjning om vi vill knyta ihop avslutningen på ett bra sätt. Vinst eller förlust så handlar det om att kliva av plan på fredagkväll och känna stolthet för laget och att man som spelare gjort sitt bästa! Laddning!! /Rf

Referat: Sandvikens IF P04 - Iggesunds IK
P16 - Jobbig match i Sandviken.
2019-09-17 08:05

Ny jobbig bortamatch i lördags mot SAIF04 och med endast 12 spelare tillgängliga skulle det bli extra tufft. Vi bestämmer oss för att ligga lågt i en defensivare uppställning för att hushålla med våra krafter. SAIF har spelet men vi är kompakta och dom kommer inte till så mycket farliga avslut. Vi har perioder där vi spelar fint och har några anfall och lägen som kunde resulterat i mål. Hemmalaget får ställa om och kontra in ledningsmålet efter ett bolltapp från oss.


I 2:a måste vi framförallt bli tuffare och börja vinna dueller. Och inte slå bort så många enkla bollar.


Efter en frispark under vår mur tar dom en 2-0 ledning. Nu får vi kämpa och det blir fortsatt mycket spel utan boll. Vi ändrar om till 4-4-2 och får ett visst grepp på motståndaren. Slutminuter och Buster kommer runt på vänsterkanten, blir nedriven och får straff som han själv sätter. Reducerat 2-1 och vi försöker skaka fram några sista chanser men kommer inte riktigt nära och det blir förlust.


Endast några få matcher kvar och det är jämnt på den övre halvan i tabellen. Nu gäller det att visa bra karaktär och knyta ihop detta på ett bra sätt för att nå en topp 3 plats. Matcher kvar:


Ons 18/9 Sandviken AIK FK borta kl 20:00
Lör 21/9 Steneberg hemma kl 12:00
Fre 27/9 Strand på Glysis kl 19:00


Referat: Steneberg - Iggesunds Idrottsklubb
P16 - Förlust i toppmöte.
2019-09-11 12:13
Bortamatch mot toppkollegan Steneberg på fina men slitna Strömvallen.

En riktig snyting vi åker på men den är inte värre än att vi skall kunna resa oss igen. Det är nog seriens bästa lag vi möter och vi är jämna men den här dagen är dom vassare än oss.


Vi börjar matchen storartat och leder med 2-0 efter 10 minuter. Alvin skjuter från håll och i den fuktiga plastmattan studsar bollen oberäkneligt för målvakten och in i mål. Andra målet på ett patenterat långt Philipinkast som skarvas och slås in av Mervan framför mål. So far so good. Sen tappar vi lite initiativ och släpper till en reducering på hörna. Möjligen gick det lite för lätt i början för en kvittering kommer och innan paus tar Steneberg ledning på straff.


Hmm. Första 20 är kanonbra, sen får motståndaren luft under vingarna och är bättre andra halvan när dom går ikapp och förbi. Dom kan spela igenom oss och får rättvända hitta luckor i omställningar på snabba anfall. Vi är överens om att vi behöver förändra och få högre press och ta tillbaka kontrollen centralt inför 2:a hl.


3-3 kommer efter 2 minuter i andra när Alvin pressar och knycker bollen av en försvarare och kan rulla in den. Det resultatet står sig till mitten av halvleken. Vi har haft några klara chanser att ta ledningen men tyvärr är inte skärpan där i dag. Ett fjärde mål för oss och matchen hade tagit en annan vändning. Nu får istället Steneberg ta ledningen och sen rycka iväg lite väl enkelt med ytterligare något mål till 6-3 innan matchen är slut.


Alltid surt att förlora men vi skall inte gräva ner oss över den här förlusten. Prestationen av spelarna är bra och det är inget fel på inställningen. Vi har lite problem och ovana med underlaget så touchen är inte alltid den bästa på våra fötter. Det som i slutändan avgör är att dom är vassare och tar vara på sina lägen och fasta situationer bla flera mål på hörna, vi missar och har lite oflyt i våra avslut tex på en hörna som Pontus nickar strax utanför. Sen känns dom lite mer ruffigare i duellerna, river och sliter mer i oss.


Vi har spelet och är bättre i 40 minuter, dom har 50. En jämn och bra match som håller bra nivå där bägge lagen visar fina kvaliteter. Eftersom detta var en uppskjuten match från våromgången möter vi dom redan om mindre än två veckor igen hemma på Movallen. Revansch!


Spelade matcher
Fre 2/10 19:00
3 - 1  
Sön 27/9 16:00
4 - 1  
Lör 12/9 12:00
5 - 1  
Sön 6/9 16:00
2 - 2  
Sön 30/8 16:00
4 - 1  
Fre 21/8 18:30
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Iggesunds IK, 29/11 11:18 
Iggesunds IK, 22/08 09:59 
Iggesunds IK, 19/08 23:06 
Iggesunds IK, 06/08 12:17 
Iggesunds IK, 03/08 15:35 
 
 
Facebook