SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sollefteå GIF FF
0 - 1
Iggesunds IK
Sollefteå GIF FF0 - 1Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 september, 14:00
Plats:Nipvallen
Tävling:
Matchnummer: 000082182
Samling:13:00
Seger i avslutningen - Norman tackar för sig och framtiden visade upp sig
2019-09-29 21:57
Niklas Norman krönte segern i skytteligan genom att smälla in sitt 22:a mål för säsongen i sin sista match i karriären. Buster Ström och Philip Johansson debuterade och visade att framtiden är ljus!
Iggarna satte sig i bussen och åkte upp till Sollefteå för att avsluta seriespelet i division 3 Mellersta Norrland. Och Iggarna gjorde det snyggt genom att vinna med matchens enda mål inprickat i 80:e minuten av skyttekungen själv Niklas Norman.
Det gällde att hitta saker att motivera sig för i den sista omgången som saknade betydelse såväl för hemmalaget som Iggarna. Det fanns dock en tredjeplats för Iggarna att försvara och om det var det som motiverade skall jag låta vara osagt men man håll en bra och skärpt nivå hela matchen. Detsamma skall sägas om Sollefteå som också gjorde allt för att vinna. Det var dessutom en schysst match i bra tempo på Nipvallens konstgräs.

Iggarna hade ett spelmässigt övertag matchen igenom och Sollefteå stack upp i kontringar med jämna mellanrum. Iggarna hade två bollar inne som båda underkändes, först för att Fridlund trampade över på ett inkast (!) och sen en tveksam offside på Crimo när han sätter ett fint inspel av Karlsson.

Men till slut så gav Norman Iggarna ledningen efter ha tidigare noterat att Sollefteås målvakt gärna ville dribbla sprang han i minut 80 fram och helt enkelt tog bollen av keepern och slog in den i tomt mål. Inte direkt det första målet Norman tillverkar på det sättet. Niklas som nu deklarerat att han spelat sin sista fotbollsmatch kommer naturligtvis bli saknad på många plan i laget. En mycket sympatisk kille som alltid tävlar såväl på träning som match. Och som alla vet en fantastisk målskytt!

Det passade då bra att framtiden fick debutera samma dag som Nicke gjorde sin sista, Buster Ström och Philip Johansson båda födda -03 fick hoppa in i andra halvleken och båda klarade debuten med bravur. Det gjorde även dom andra valparna som var med, Karl Palmlöf och Alvin Brisvåg som båda spelade större delen av matchen. Kalle dessutom bland dagen bästa Iggare. Roligt!

Vi får summera in ännu en tredjeplats och en poäng ifrån kval igen och dessutom bara tre från serieseger. Tack alla som följt och supportat oss under säsongen, ni är guld värda! Vi syns på klubbskivan!

+++ Dennis Sjölén - kaptenen avslutade genom att hålla samma nivå som tidigare under säsongen. Grymt stark och förlorar inte en duell.
++ Karl Palmlöf - kommit igång ordentligt efter allt strul med skador. Snabb i fötterna men framförallt stark i duellspelet.
+ Jonas Karlsson & Dennis Backström - ägde varsin kant och deras följsamma defensiv och vassa offensiv är en fröjd för ögat.

<< Tillbaka

 
 
Twitter