SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
2 - 0
Söderhamns FF
Iggesunds IK2 - 0Söderhamns FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 september, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 000082171
Samling:13:00
Seger i derbyt!
2019-09-22 09:17
Thomas "Chippen" Sundberg har just gjort 1-0 och klappas om av Anders Fridlund och Niklas Norman. Foto Fredrik Mix
Iggarna gjorde sitt för att chansen till en kvalplats skulle leva till sista omgången genoom att vinna hälsingederbyt hemma på Movallen mot Söderhamns FF med 2-0. En match som man styrde från början till slut men där målen lät vänta på sig till den andra halvleken.
Båda lagen hade något att spela för i denna näst sista omgång. Iggarna för att få kvala uppåt och Söderhamn som behövde minst en pinne för att undvika kval nedåt. Och gästerna var verkligen rädda om den poäng man hade från början och gjorde som de flesta andra lag på Movallen, stod lågt med 11 man på rätt sida.

Det är ju som bekant ett recept som Iggarna, när man inte tidigt fått hål på motståndarna, haft svårt för under säsongen. Nu uppvisade man ett större tålamod och var noga med att inte bjuda på alltför mycket bakåt. Och när inspelen började bli av bättre kvalité under andra halvleken så kom till slut målet som blev förlösande när Chippen krigar in en målvaktsretur efter vunnen andraboll och fint inspel från Robin Eliasson.

Efter det behövde Söderhamn flytta upp spelet och då öppnas ytor som framförallt Niklas Norman gillar. Skyttekungen hade ett flertal lägen innan han till slut gör ett klassiskt Norman mål genom att gräva fram en boll som en motståndare ligger på i straffområdet och ur ingen vinkel alls dra upp bollen i nättaket vid första stolpen. Skyttekungstakter!

Framtidsspaning: Vi fortsätter släppa upp yngre spelare att känna på hetluften i division 3. Idag inhopp för både Karl Palmlöf och Alin Brisvåg, Dessutom med i truppen för första gången 16 -årige Buster Ström. Roligt!

+++ Dennis Sjölén - försvarsgeneralen tillbaka och det märktes. Hälsinglands bäste 2019?
++ Viktor Jansson - hans offensiva kvalitéer vet alla om. Nu gnuggar han även på bra i defensiven och är playmaker framåt.
+ Thomas Sundberg - fick chansen som balansspelare på mitten. Låg rätt och vann bollar. Viktig brytning innan 2-0.

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook