Matchnummer: 000082123
Samling:13:00
Målfest i toppmatch
2019-08-03 22:06
Dagens målskyttar: Andreas Rodin (3-1), Niklas Norman (2-1, 4-1 och 5-2) och Dennis Sjölén (1-1).
Mycket stod på spel inför toppmatchen mot Stöde IF som skuggade Iggarna endast en poäng efter i tabellen. Det gällde för båda lagen att inte tappa mark mot Frösö och Härnösand i toppen av tabellen. Då slår Iggarna till med säsongsbästa och vinner komfortabelt med 5-3.
Första halvlek var jämn där lagen i perioder turades om att hålla tryck på offensiv planhalva. Det utvecklades eftersom till ställningskrig och först att bryta dödläget var Stöde när man tog ledningen efter retur på friläge i den 40:e minuten. Repliken från Iggarna var omgående när man kapten Sjölén bombade in kvitteringen fyra minuter senare.

Andra halvlek innebar gasen i botten från hemmalaget som verkligen tog tag i taktpinnen. Det tog bara fem minuter innan Niklas Norman efter en tilltrasslad situation tryckte in ledningsmålet. Iggarna bombade på rejält den här perioden och hade bud på fler mål innan Wais la en fin passning ut på vänsterkanten till Norman som la upp den perfekt till Ante Rodin som pangade in 3-1 i minut 61. Stöde lyckas dessutom under den här perioden dra på sig ett rött kort efter att en spelare gått bärsärk och knuffat både Chippen och Svärd.

Tre minuter senare så slår Wais en till fin öppnande passning till Norman som inte vill vara sämre än Sjölén och bombade in 4-1 i bortre hörnet. Efter det så organiserade Iggarna om till 4-4-2 och anstormningen avtog en del. Stöde skapade lite spänning igen genom att nicka in en hörna med 20 minuter kvar. Någon riktig anstormning blev inte riktigt utan Iggarna och framförallt Norman vaskade fram nya chanser. Norman rundande bland annat målvakten men en back hann i mellan den gången. I 85:e minuten stänger Norman igen butiken när Filip frispelas av Lukas och Norman fiskar upp returen och petar in 5-2. Stöde får sedan en straff på stopptid men den blir endast av akademisk betydelse.

Starkt av Iggarna att plocka fram säsongsbästa spelmässigt i andra halvlek. Det aggresiva presspelet kom verkligen till sin rätt och den kvalité i sista tredjedelen vi efterlyste under Svartviksmatchen och delvis under första halvlek infann sig lämpligt nog. Nu ser vi fram mot en spännande höst!

+++ Niklas Norman - ja vad skall man skriva, karln är en maskin.
++ Lukas Nilsson - mycket fin match som balansspelare.
+ Wais Maihanparast - en av dom som tillförde kvalitén vi efterfrågat. Lysande assists idag.