SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Svartviks IF
0 - 0
Iggesunds IK
Svartviks IF0 - 0Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 31 juli, 19:00
Plats:Svartviks IP
Tävling:
Matchnummer: 000082115
Samling:18:00
Mållöst i höstpremiären
2019-07-31 23:25
Iggarna tog med sig en poäng från den tuffa bortamatchen mot Svartviks IF trots spel med en man mindre i 60 minuter. Detta till trots så var Iggarna det spelförande laget i stort sett hela matchen och ingen hade protesterat om man fått tagit med sig alla poängen hem.
Lite oroligt i leden sedan försvarsbjässen Thomas "Chippen" Sundberg fått kasta in handduken på morgonen efter problem men ryggen. Oron visade sig dock vara obefogad, Mattias Pousard klev återigen in och gjorde en stormatch i mittförsvaret.

Matchen började trevande och lagen kände på varandra i inledningen men efter ett tag var det Iggarna som tog tag i händelseutvecklingen. Niklas Norman rann igenom på en passning från Wais men målvakten lyckades avstyra. Strax därefter hade Wais ett fräsande skott som målvakten fick upp nävarna på i sista momangen. Jansson och Backström sågade sig fram på vänsterkanten men skottet räddades ännu en gång.

Hemmalaget hade svårt få igång något offensivt spel men fick en gratisbiljett in i matchen i 34:e minuten då Tobbe Björk fick sitt andra gula kort. Det första i 18:e minuten var helt i sin ordning medans det andra var av det tveksammare slaget. Nåväl, tidig dusch för Iggarnas kulturbärare och vi kunde se fram mot 60 minuters försvarsspel och hoppas på att få sticka upp på någon kontring.

Precis så blev det fast tvärtom. Det var Iggarna som var spelförande och tryckte på och Svartvik som kontrade. Tyvärr blev inte avsluten lika vassa som under första halvleken utan det var Svartvik som hade de hetaste lägena på sina kontringar i slutskedet. Bland annat en boll i stolpen. Iggarna hade bud på straff som uteblev och som domaren hade ett ytterst märklig förklaring på efteråt: 
"- Ute på plan hade det varit frispark men inte i straffområdet". Sen när började man sära på den bedömningen?

Det man kunde önska från Iggarnas sida var att att man haft lite mer skärpa och kvalité i sista tredjedelen i andra. Hade man haft det vi minst ett tillfälle så hade nog alla poäng följt med hem till ön. Dock starkt att verkligen gå för tre poäng trots 10 man i 60 minuter.

Nya tag hemma mot Stöde på lördag!

+++ Dennis Backström - börja komma upp sin högsta nivå igen. Härligt tjurig och beslutsam på plan och stark i offensiven. Säsongsbästa av den lille liraren!
++ Mattias Pousard - klev in direkt från A2 igen och käkade verkligen upp Svartviks fixstjärna nr 10. Duellstark och resolut.
+ Dennis Sjölén - Försvarchef och seriens duellstarkaste spelare. 

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook