Matchnummer: 000082039
Samling:18:00
Seger mot Sund!
2019-05-10 22:07
Grabbarna som gjorde målen när Iggarna tog en storseger hemma på Movallen. Andras Rodin (4-0), Viktor Jansson (1-0 och 3-0) Lukas Nilsson (5-0) och Anders Fridlund (2-o och 6-0).
Så var äntligen den riktiga hemmapremiären här och Iggarna slog till med en riktigt klang och jubel föreställning på Movallen och avfärdade toppkonkurrenten Sund med hela 6-0. Det var framförallt andra halvleken som Iggarna vinnder med 5-0 som lade grunden till segern.
Sund inledde matchen väldigt starkt och hade någon då sagt att detta skulle sluta med en 6-0 seger till Iggarna hade man nog mötts av en del konstiga blickar. Sund tryckte alltså på rejält och inte mycket stämde för hemmalaget, förutom för målvakten Mathias Svärd som steg fram stort och räddade Iggarna med ett par vassa räddningar i inledningen.

Därför är det aningen ologiskt och kanske inte så rättvist när Viktor Jansson blixtrar till med några magiska dragningar och ett fint väggspel med Filip Dawidowicz och kommer helt fri och rullar in ledningsmålet. Efter det så jämnar matchen ut sig och i den andra halvleken så är matchbilden helt omvänd med skillnaden att Iggarna verkligen är effektiva och smäller in hela fem bollar till.

2-0 gör Anders Fridlund efter en en grandios passning av Filip Dawidowicz.
3-0  Viktor Jansson får fin passning i djupet av Fridlund och springer sig fri och rullar via en försvarare bollen i mål.
4-0 Andreas Rodin presenterar sig för sin nya hemmapublik på bästa sätt genom att vräka in en vänsterslägga i krysset.
5-0 Fridlund får ett inspel i boxen av Ante Rodin och lägger upp för Lukas Nilsson som drar på direkt.
6-0 en av dagens bästa Iggare får avsluta målskyttet. Anders Fridlund möter en lång boll från Dennis Backström som han bröstar fram till sig själv och lobbskjuter in 6-0.

Som sagt en match lite med två ansikten. Iggarna behövde en halvlek för att komma in i det hela och vänja sig med naturgräset. När man väl gjorde det var det inget snack om var segern skulle gå.

Tufft om betygen idag, många om budet men så här blir det:
+++ Viktor Jansson - visade vägen och gjorde två viktiga mål
++ Andreas Rodin - stark och oöm vinner mycket boll på mitten. Smällde in ett drömmål.
+ Filip Dawidowicz - börjar hitta in i forwardsrollen. Snabb och rapp men och idag även framspelare av rang.
+ Anders Fridlund - riktigt stark match. Target, framspelare och avslutare. Har börjat varvat upp!