Samling:15:00
Poäng med mersmak mot Stöde
2019-05-04 21:12
Thomas "Chippen" Sundberg målskytt igen för Iggarna
Tätt på given och ny match igen återigen mot en av seriens förhandsfavoriter, det internationella Stöde. Efter en trevande inledning där hemmalaget kom ut väldigt starkt rätade Iggarna upp spelet och man hade riktiga golägen att stänga matchen och göra 0-2. Stöde lyckas istället kvittera i slutminuterna och poängen fick delas, vilket i slutändan får betecknas rättvist.
Matchen spelades på Westhagens IP, eller IP förresten, IP betyder idrottsplats/idrottspark. Det kan man inte beteckna Westhagen som. Westhagen är en parkeringsplats som man byggt en konstgräsplan på. Helt klart utan konkurrens norra Europas oskönaste "fotbollsplan". Ansvariga på Sundsvalls kommun kan inte sitta och slå sig själva för bröstet när dom tänker på Westhagen. Eller så gillar man öststatsfeelingen helt enkelt.

Hur som, det var hit Stöde IF förvisades när man inte kunde spela på planen hemma i byn som är betydligt trevligare. Och hemmalaget satte full fart från start och sköljde över Iggarna ett flertal gånger i inledningen. Den första halvtimmen hade man tagit en poäng alla dagar i veckan.

Iggarna klarar sig från baklängesmål och börjar efter 30-35 minuter hitta in i matchen. 0-0 står sig halvleken ut. Trenden fortsätter i andra och förstärks efter att Lukas Nilsson bytts in i paus, ett byte som gjorde skillnad med att Iggarna fick tag i bollen och ett mer direkt spel på högerkanten.

Målchanserna kommer tätare och efter att målvakten räddat en friläge från på topp uppflyttade Filip så kommer även ledningsmålet på den efterföljande hörnan. Chippen fortsätter visa sin målfarlighet på fasta och denna gång behövde han inte ta till högersläggan utan det räckte med en nick denna gång.

Stöde går all-in för en kvittering men Iggarna med comebackande Joel Hallberg i mittförsvaret gjorde en briljant försvarsinsats och håller utan större problem undan. Iggarna har dessutom lägen att stänga matchen med frilägen för Anders Fridlund och inbytte Alvin Brisvåg men Stöde keepern lyckas med god hjälp av sina försvarare hålla undan. Alvin får sitt läge i minut 86, rundar målvakten och skall bara lägga in bollen i tomt mål. Dock blir det några touch för mycket på bollen och en försvarare hinner i mellan. På den efterföljande kontringen gör Stöde 1-1 på ett skott utifrån straffområdet som drar sig ifrån utmärkte Svärd i målet och går in i bortre gaveln.

Såklart surt att tappa ledningen med så lite kvar och ganska god kontroll på matchen mot en av seriefavoriterna. Men sett över två halvlekar ganska rättvist till slut. Och sammantaget kanske den bästa insatsen hittills för säsongen.

Nu laddar vi för DM-semi mot Huff på tisdag och riktig hemmapremiär på Movallen på fredag mot Sund!

+++ Andreas Rodin - vilken bollvinnare och kämpe på mitten! Lägg till det fina fötter så förstår ni att detta är en kille man vill ha i sitt lag.
++ Joel Hallberg - la ifrån sig hammaren inför denna match och det var som han aldrig varit borta. Dominant i luften och på marken.