Samling:12:00
Onödig förlust mot Svartvik
2019-05-01 17:57
Foto Victoria Mickelsson
Iggarna åkte på sin första förlust i seriespelet när det blev förlust med 1-2 på Glysis Sparbanken Arena mot Svartviks IF. En rätt onödig sådan då båda målen bakåt känns lite för billiga. En kvitteringsboll hade man dock regelrätt i mål i andra halvlek men där klev domaren in i huvudrollen och förstörde dagen för Iggarna.
Det skall först och främst sägas att Svartvik är ett bra lag och i den spelarkarusell som alltid råder under vintern under i Sundsvallsområdet har man i år lyckats väldigt bra och lockat till sig tongivande spelare från sina konkurrenter. Framförallt har man förstärkt offensivt och det märktes att det var högre nivå på den delen än tidigare matcher. Sen lyckades man även på slutet få in en lirare (debut idag) som spelat bla annat Superettan men nu stod utan kontrakt. Det var inte så konstigt för han höll långt ifrån någon Superettanklass. Men hög division 3 nivå, javisst.

Bortalagets farligaste chanser hjälpte dock Iggarna till med frikostigt under första halvleken. Felpass och farliga bolltapp friställde Sundspelare 2 gånger om men Mathias Svärd i målet höll rent.

0-1 kom i 17 minuten och föregicks av flera inspel och avslut som Iggarna styrde bort och blockade innan bollen via en tillbaka nick ramlade framför fötterna på Svartvikare som drog på direkt i nättaket. Här fanns det chanser att spela bort bollen tidigare...

Iggarna repar mod och kvitterar snyggt på nick via Christian Brolin i den 27 minuten. Ante Rodin vinner boll på vänsterkanten och Wais slår ett fint inlägg som Crimo skarvar in i bortre hörnet.

Kort glädje dock när Svartvik får en frispark som man slår in parallellt med straffområdeslinjen och när Ante Rodin skall slå bort bollen blir han fasthållen varvid en Svartvikare får fri tillgång att skjuta in ledningsmålet. Dagens första stora blunder av domarteamet. Dock skulle det visa sig att det långt ifrån var den sista tyvärr.

Andra halvlek inled med att Iggarna gör tre byten och övergår till 4-4-2. Det får effekt och man trycker tillbaka bortalaget i inledningen. Flera fina inspel från kanterna som man dock ej lyckats förvalta. Svartvik står lågt och försvarar sig bra. Någonting offensivt skapar man knappt på hela halvleken förutom ett stolpskott som kom ur ingenting.

I minut 79 så kommer kvitteringen tror alla när Jonas Karlsson vinner en duell och petar fram bollen till Fridlund som slår ett fint inlägg som inhoppande Mickelsson stötter in i mål! Men domarstackar´n lyckats visa osedvanligt dålig känsla för spelet när han blåser av för den eftersläng Karlsson får av Svartviksspelaren i första läget, trots att Iggarna hela tiden har bollen. Att han sen står och räcker upp händerna och ber om syndernas förlåtelse blir ju en klen tröst. Uselt!

Iggarna försöker men lyckats inte få in bollen trots en frisk satsning på slutet med trebackslinje. I slutet lyckas dom i svart återigen visa dålig känsla när assiterande lyckas få Sjölén utvisad när han efter att blivit fasthållen och dragen i tröjan så den gick sönder böjer sig ner och trcyker till den liggande Svartvikaren med handen. Det är det enda som den assisterade påstår sig se och viftar som en semafor till sig huvuddomaren som visar rött för Sjölen. Var assisteraande hade blicken sekunderna innan när Sjölén blir fasthållen kan man ju undra. "- Det var den enda jag såg".  Herregud...

Hur som helst, man trodde nog att Svartvik med alla sin nyförvärv skulle vara bättre och målen vi släpper in kändes onödiga och att vi inte lyckas nyttja dom lägen vi har gör att förlusten känns mäkta onödig. Att sen domaren sjabblar bort regelrätta mål gör inte saken lättare.

Har skrivit det förut och gör det igen. Domare som står och gör highfive med spelare innan matchen och verkligen vill visa att man är superkompis och sen under matchen springer och kallar ena laget vid förnamn, dom gör sig själva en stor björntjänst. Framförallt när man lyckas hamna i tveksamma situationer och "kompisarna" gynnas gör att det blir en dålig smak i munnen. Lite mer integritet och proffsighet från domarkåren tack!

+++ Viktor Jansson - påhittig och finurlig. Den lille store liraren börjar varva upp.
  ++ Thomas Sundberg - ny stark match av Chippen. Höll ihop försvaret bra.
    + Dennis Sjölén - hoppade in efter paus och  var som vanligt stark och bra i duellspelet.