SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
3 - 0
Lucksta IF
Iggesunds IK3 - 0Lucksta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 18 april, 19:30
Plats:Glysis Sparbanken Arena
Tävling:
Matchnummer: 000082013
Samling:18:30
Seger i hemmapremiären - Hattrick av Norman!
2019-04-18 22:30
Skyttekungen levererar! Niklas Norman fortsätter ösa in mål, ikväll ett hattrick.
Hemmapremiären på ett behagligt Glysis på skärtorsdagskvällen slutade med en rätt komfortabel vinst med 3-0 för Iggarna efter att Niklas Norman fortsatt med sin fina vana att ösa in mål.
Iggarna inledde starkt och med ett betydligt bättre passningsspel och kvalité än i permiären i Härnösand. Hemmalaget etablerade omgående tryck på gästernas planhalva och i den sjätte minuten ringde det första gången. En lite rörig situation efter inspel fram gör Luckstas mål när Dennis Backström ser ut att nicka (!) in bollen i mål. Nicken räddas på mållinjen och på returen håller sig måltjyven Norman framme och dundrar in bollen från nära håll.

Iggarna fortsätter spela småtrevligt och säsongsdebuterande Filip Dawidowicz firar stora triumfer på högerkanten med sin snabbhet. Ett fint samarbete ser vi prov på flera gången mellan Christian Brolin och Niklas Norman. Efter att varit nära flera gånger så klackar Crimo mycket snyggt fram bollen till Norman som avslutar stenhårt med högern denna gång och det var 2-0 efter knappt en halvtimme.

Det blev också halvtidsresultatet och efter paus så kommer en fin period av Lucksta i matchen när man kommer upp mer i banan och hotar med ett flertal inlägg. Dom flesta av dom avstyrs av kvällens gigant i backlinjen, der Spielfürer himself Dennis Sjölén.

Iggarna stänger matchen genom att Norman i minut 72 fullbordar sitt hattrick efter en boll i djupled och ett riktigt mormorsavslut som dock målvakten generöst släpper in mellan benen.

Sammantaget en betydligt bättre prestation än i premiären mot Älgarna. Men lite mer flyt i avsluten och fler "nästan" lägen som kunde gett feta målchanser om man skött korten rätt så hade segern blivit betydligt större. Men nollan intakt och tre framåt skall vi inte klaga på utan bara säga...Glad Påsk!

+++ Niklas Norman - ständigt på språng och en måtjuv som alltid dyker upp på rätt ställe!
++ Dennis Sjölen - Der Spielfürer! Gigant i backlinjen tillsammans med sin nya sekundant Chippen.
+ Christian Brolin - lossnade verkligen för Crimo denna match. Fin assist och bra samarbete med Norman hela matchen.

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook