SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

IF Älgarna
0 - 2
Iggesunds IK
IF Älgarna0 - 2Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 19:30
Plats:Högslättens IP
Tävling:
Matchnummer: 000082004
Samling:18:30
Seger i premiären!
2019-04-13 10:39
Skyttekungen Niklas Norman inledde säsongen på bästa sätt med två måi i premiäern mot IF Älgarna.
Iggarna kunde vända hem med tre poäng i bagaget från premiären på Högslättens IP mot hemmlaget IF Älgarna. Segern kan sorteras in i kategorin vinna utan att övertyga då det spel och prestationsmässigt finns en stor förbättringspotential.
En rekordtidig premiär, jag är tveksam om Iggarna någon gång under snart 100 år spelat seriefotboll tidigare än 12:e april, men som ändå bjöd på bra förutsättningar i ett kvällssoligt Härnösand.

Iggarna gör långt ifrån någon bra match. Mängden felbeslut haglade under matchen och när man väl tog rätt beslut var oftast utförandet under all kritik. Det gjorde förstås att spelet stundtals hackade rejält och man var också störda av hemmalagets ibland ursinniga presspel.

- Vi gör rätt saker under två tillfällen under första halvlek och ett av resulterar i mål, det är en 50% utdelning och jag ställde frågan i paus varför vi inte gör det oftare sa Iggarnas tränare Jonas Höglund efter matchen.

Det Höglund syftar på var att spela in bollen bakom Älgarnas backlinje i ett tidigare skede vilket sker i minut 37 när Ante Rodin sätter ett inspel digonalt till Cristian Brolin som drar på en bra skott vars retur Niklas Norman stöter in i öppen kasse. 

Älgarna åker på ett rött kort redan i 13 minuten efter att deras forward satsat friskt mot Svärd i målet. Det påverkade dock inte matchbilden nämnvärt och Älgarna skall ha en eloge för sin otrutet friska pressspel halvleken igenom.

Även andra halvlek inled med att hemmalaget får bra betalt för sin press och får ett visst tryck mot Mathias Svärd i IIK-buren. Sitt bästa läge får man tidigt i halvleken på nick från nära håll men som Svärd limmar förtjänstfullt.

När Iggarna i mitten av halvleken till slut knäckte koden hur man skulle spela förbi Älgarnas första press samtidigt som Älgarna blev trötta så var frågan bara om Iggarna skulle vinna med ett eller ett par mål. Det blev till slut ett mål till efter att inhoppande André Micklesson sätter fram bollen i djupled till Norman som ör ett klassiskt Noman mål, vänder bort backen och lirkar in den på första stolpen. 

Fler lägen stod till buds både för Norman och även Lukas Nilsson men Iggarna fick nöja sig med två vilkte vi skall vara nöjda med totalt sett över hela matchen.

Slutligen så några ord om matchbollarna. Vi kommer alltså till spel i en nationell serie där båda lagen lagt ned tid och pengar för att prestera så bra som möjligt. Dä väljer Älgarna att låta bli pumpa bollarna inför matchen, typ sånt man håller på med i division 6. Det må så vara men det finns ju en från SvFF utsedd person att hantera att matchen spelas med reglementsenligt tryck i bollarna, alltså matchens domare. Denne låter dock matchen spelas vidare utan att någon gång sätta ned foten och be Älgarna pumpa SAMTLIGA matchbollar. Inte ens i paus sker det! Han känner på bollen i bland när någon spelare klagar och kasserar den genom att slänga den till en bollkalle. Vi nästa inkast så ger samma bollkalle tillbaka samma boll och den är i spel igen... End of rant!

I övrigt var domaren bra.

+++ Niklas Norman - fortsätter där han slutade förra året. Stark arbetsinsats förutom målen.
++ Mathias Svärd - höll oss inne i matchen i inlednigen. Stabil instats och skön nolla!
+ Anders Fridlund - kämpade och slet och hamnade kanske lägre ned i banan än vad som önskats, men löste det defensiva fint.

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook