SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Frösö IF
3 - 1
Iggesunds IK
Frösö IF3 - 1Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 september, 14:00
Plats:Länsförsäkringar AC 1
Tävling:
Matchnummer: 000082167
Samling:13:00
Slätstruket på Frösön
2019-09-15 10:03
Iggarnas målskytt Wais Maihanparast i närkamp med en Frösöit. Foto: Hans Andersson
En match som kategoriserades vinna eller försvinna på förhand och det var väl inget att sticka under stolen med att matchen hade stor betydelse för utgången av serien. Då hade man gärna sett någonting annat än denna slätstrukna insats.
Det skall direkt sägas att detta inte var någon match det sprakade om och spelet ute på planen mellan straffområdena var rätt torftigt, precis som det kan se ut en sen höstmatch då mycket står på spel. Matcher av det här slaget brukar då allt som oftast avgöras i respektive straffområde och där var Frösö klart bättre idag.

Eller, man behövde inte ens vara bra för vi var helt enkelt för dåliga. Samtliga tre mål tillkommer mot ett samlat manskap i egna boxen men där vi uppträder alldeles för tamt vid samtliga tillfällen. Detta gav Frösö en enkel resa matchen igenom då man försvarade sin box på ett mer "normalt" sätt och inte gav Iggarna några utrymmen att vända upp eller komma till avslut inne i deras straffområde.

Andra halvleken blev rätt händelsefattig med ett Frösö som kunde ligga lågt och gå på omställning. Först när Iggarna byter in juniorduon Karl Palmlöf och Alvin Brisvåg kan vi skönja ett litet trendbrott i slätstrukenheten. Båda kommer in och smäller på och visar vilja. Bådar gott för framtiden!

Vi lider såklart av att inte ha i mina ögon seriens bäste spelare Dennis Sjölén (bortrest i tjänsten) med oss idag. Med försvarschefen i laget hade det troligen sett annorlunda ut men det är ingen ursäkt för att vi skall uppträda så här tamt. Självrannsakan nu under veckan och nya tag i derbyt mot Söderhamn på lördag. Stöde tappade poäng och chansen till kval finns än. Vi kör ända in i kaklet så får vi se hur långt det räcker!

+++ Andreas Dahlström - ny stabil match. Nöp två frilägen i andra när Iggarna stod högt och Frösö ställde om.
++ Jonas Karlsson - stark i defensiven och stark i offensiven. 
+ Karl Palmlöf & Alvin Brisvåg - båda kom in och gav energi och tog för sig. 

<< Tillbaka

 
 
Twitter