Matchnummer: 000082124
Samling:13:00
Seger mot Östavall - kvalhoppet lever!
2018-09-29 21:26
Glada målskyttar som bidrog att kvalhoppet lever! André Mickelsson (3-1), Emil Hallberg (4-2) och Niklas Norman (1-1 och 2-1)
Iggarna kunde ta en ny vinst på hemmaplan när man betvingade Östavalls IF med 4-3 i en match som blev onödigt spännande mot slutet. Men Iggarna höll undan och eftersom Stöde förlorade så lever chansen till kval in i den sista omgången på söndag.
Det började däremot inte så bra när Östavall kunde ta ledningen redan i den 7:e minuten via ett fint inlägg och nickpass och målnick. Men Iggarna har en man som aspirerar på att bli seriens skyttekung och i den 19:e minuten får Niklas Norman ett fint pass i djupled av Lukas Nilsson och smäller in kvitteringen. Fem minuter senare var det dags igen. Petter andersson slår en fin boll mellan ytterback - mittback till Emil Hallberg som från kanten sätter in den hårt mot första stolpen där Norman är på rätt ställe och stöter in 2-1.

Iggarna har nu bra grepp om spelet och 3-1 hänger i luften ett flertal gånger. Till slut i efterspelet av en fast situation så nickar André Mickelsson mycket snyggt in sitt första  mål för Iggarna med bara sekunder kvar av halvleken.

3-1 i paus kändes stabilt. Stabilt blev inte andra halvlekens motto tyvärr utan en rad felbeslut i bakre leden ger Östavall en straff i början av andra som man förvaltar väl. Iggarna replikerar sex minuter senare när Emil Hallberg möter ett mycket fint inlägg från Robin Eliasson på helvolley i straffområdet och återställer tvåmåls differansen.

Den skulle visa sig behövas när man genom väldigt klumpigt försvarsspel återigen orsakar en straff. Mathias Svärd hade nu läst av skytten och gjorde en grym räddning. Dock kortvarig glädje när Östvall reducerade i minut 80 efter inlägg och nick. Men efter nägra nerviga slutminuter så kan Iggarna till slut hålla undan och ta ter mycket viktiga poäng inför serieavslutningen kommande helg.

Slutomgången visade sig bli ännu mer raffinerad efter dagens omgång när Stöde oväntat gick på pumpen mot Sund. Dock vann Frösö programenligt mot Kuben vilket gör att man har fint utgångläge när man möter jumbon Lillhärdal i sista omgången där Iggarna möter just Stöde på bortaplan. Vinst för Iggarna och poängtapp för Frösö, ja då är det Iggarna som lägger vantarna på kvalplatsen. Vi har en mycket spännande epilog att se fram emot!

+++ Niklas Norman - målmaskinen igång igen! Är verkligen under skinnet på motståndarna när han är på det här humöret.
  ++ Emil Hallberg - ny stark match som vanligt på flera positioner under matchen. Gediget arbete och mycket snyggt mål.
    + Lukas Nilsson - kommer igång mer och mer ochidag bästa insatsen hittills. Bra avägningar nu och en fin pass till Normans 1-1.