Matchnummer: 000082101
Samling:13:00
Game, set & match efter 6-2 mot Sund
2018-09-01 16:21
Dagens målskyttar! Anders Fridlund (2-6), Joakim Viklund (0-1), André Eliasson (0-2, 0-3, 2-4) och Niklas Norman (2-5).
Iggarna kunde till slut vinna en svängig match med klara 6-2 efter 3-2 i paus. En rivstart med 3-0 ledning efter 20 minuter tappades snabbt till 2-3. Men en klassisk hårtork i paus gjorde susen och i andra spelade Iggarna ut och kunde ta en komfortabel seger.
Som sagt en rivstart med ett kanonläge redan efter en minut och i minut fem så tar Iggarna ledningen när Jocke Viklund snyggt sätter 0-1 efter framspelning av Emil Hallberg. i minut 18 är det Jockes tur att servera en smörgås till André Eliasson som löper sig helt fri i djupled och rullade in 0-2. i minut 24 var det dags igen och André sätter mål nr 2 för dagen fram till 0-3.

Sund repar mod och sätter två snabba reduceringar i minut 31 och 34 och matchbilden svänger helt och Sund har goda möjligheter till kvittering ett par gånger om innan pausen kommer som en liten befrielse för de vitblå.

Jonas talar som sagt om ett och annat i paus och i andra halvlek så stänger Iggana mycket effektivt ned Sunds offensiv och kan komma gång på gång i fina anfall. I mint 52 fullbordar André sitt hattrick assisterad av Emil efter att sprungit igenom och rullat in 2-4.

Niklas Norman då? Naturligtvis ville måltjuven vara med i protokollet även denna match. En snabb omställning där Norman i precis rätt ögonblick petar förbi siste man och sätter en kliniskt avslut till 2-5.

Tidiga vårens måltjuv Anders Fridlund har haft lite måltorka men idag tog den slut när han på stopptid kunde fasställa slutresultatet till 2-6.

En match som som sagt svängde framförallt i första halvleken men som till slut blev en rätt bekväm seger för Iggarna. Inponerade se bredden idag. Iggarna gör fem byten och rätt starka namn kliver av utan att det märks, snarare bidrar det till att vi kan stänga matchen ännu snabbare.

+++ André Eliasson - skjutit in sig i andralaget under veckan och nu kom resultatet även i trean. Påpasslig och bra förstatouch.
  ++ Joakim Viklund - snyggt mål och återigen en gedigen arbetsinsats.
    + Dennis Sjölén -  Försvarschefen tillbaka och gick i bräschen i andra halvlek när Iggarna snäppte upp försvarsspelet.