SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alsens IF
2 - 2
Iggesunds IK
Alsens IF2 - 2Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 juni, 15:00
Plats:Bleckåsvallen IP
Tävling:
Matchnummer: 000082069
Samling:14:00
Stark andra gav en pinne
2018-06-30 18:17
Niklas Norman har hittat målformen på slutet. Tvåmålsskytt mot Alsen.
Årets längsta bortaresa stod på programmet när Iggarna reste upp till natursköna Bleckåsvallen utanför Alsen i vackra Jämtland. I första hanmande man snabbt i underläge då man satt kvar i bussen samtidigt som hemmalaget propagandaspelade första halvtimmen. Men lite taktiska förändrigar ändrade matchbilden och via två Niklas Norman mål så ordnande man till slut en pinne.
Som sagt blev ju starten inget man önskat direkt. 1-0 kom redan i den 3:e minuten och i den 14 var det dags igen för 2-0. Hemmalaget spelade aggresivt och mycket bra under den här perioden och hade bud på fler mål men Mathias Svärd i målet höll tätt. Iggarna var inte med riktigt i matchen men efter 2-0 så gjordes en taktiskt förändring när man övergick till 4-3-3 och helplanspress.

Det gav så småningom resultat och spelet jämnades ut resten av halvleken. I andra byter Iggarna in Johan Näsman i paus som går in som högerback, Dennis Sjölén flyttas in som mittback och Daniel Wester går upp som defensiv mittfältare. Nu är matchbilden omvänd och 2-1 kommer i 54:e minuten. Sjölén sätter in bollen mot straffområdet och Jocke Viklund sätter ned den til Emil Hallberg som på ett sätter den i djupet till Norman som sätter foten till direkt och sätter bollen i en bågen över målvakten.

2-2 kommer i den 57:e och nu får Norman bollen från Wester och driver in mot straffområdet och hänger upp bollen med högern i i fjärde maskan. Mycket snyggt och en skön comeback i matchen av Iggarna!

Iggarna har en bra period utan att få utdelning fram till 10 minuter före slutet när man blir trött av försöka pressa så högt som man gjorde och Alsen får chansen komma tillbaka i matchen. Men hemmalaget hade inte heller lyckan med sig i avsluten utan match slutar , till slut rättvist, 2-2.

På stopptid får Joel Hallberg sitt andra gula och får kliva av. Iggarna får 5 varningar och en utvisning samtidigt som hemmalaget går helt fria. Och då kan man väl säga att det gavs och togs åt båda håll. Och kanske inte helt lyckat att ha en domare från Östersund. Domare som springer och kallar spelare med förnamn i hemmalaget brukar sällan göra lyckade insatser och detta var inget untantag tyvärr. Nu avgjorde inte domaren matchen men nivån var minst sagt svajig,

Nu blir det en skön sommarvila innan vi börjar att träna och ladda för hösten som inleds 4 augusti hemma på Movallen mot Arnäs IF.

+++ Niklas Norman - två mål och rivig och svårstoppad.
 ++ Joel Hallberg - mycket stark match. Dominant i luften och stark i närkamoerna. Tyvärr tråkigt slut när domaren visar usel bollkänsla i slutet.
    + Mathias Svärd - klev fram med fina räddningar i första och i slutskedet.


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook