SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
2 - 1
Stöde IF
Iggesunds IK2 - 1Stöde IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 20 juni, 19:30
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 000082064
Samling:18:30
Seger mot Stöde - Iggarna avgjorde på stopptid!
2018-06-20 23:28
Segerskyttarna på Movallen, Emil Hallberg (1-1) och Joakim Viklund (2-1).
Efter en dramatisk och välspelad match kunde Iggarna till slut stå som segrare efter att Jocke Viklund avgjort på stopptid. Det satt helt klart hårt åt men den här gången var det Iggarna som drog det längsta strået.
Under en säsong pratar man om att det "går tåg". Dom här tågen går ett antal gånger under säsongen och har oftast olika destination. Ikväll stod det ett tåg på Movallen och det hade destination mot toppen. Frågan var om Iggarna skulle kliva på det eller bli kvar på perrongen. En förlust innebar att avståndet till Stöde skulle bli 5 poäng, vinst skulle däremot placera oss en poäng före tabelltrean.

Så var förutsättnigarna när matchen blåstes igång och det var gästande Stöde som som tog tag i händelserna från start. Det gjorde man så bra att man tog ledningen i den sjätte minuten. En inläggsfrispark som en Stödespelare lite väl enkelt fick gå upp och nicka in. Såg från sidan väldigt billigt ut med Iggarnas försvaragerande men dom målen räknas också.

Iggarna kommer så småningom in i matchen och har ett större bollinnehav i andra halvan utan att få utdelning och krasst så hade man inte heller dom riktigt heta lägen för det. Stöde var pigga och rappa framåt och skapade även dom en del halvlägen.

Andra halvlek så rivstartar Iggarna och i den 49:e minuten var det kvitterat. Niklas Norman trycker sig runt på kanten och sätter ett hårt inlägg efter backen som Emil Hallberg gjort en grym djupledslöpning på för att hinna först och Hallberg kan vräka sig fram och slå upp bollen i nättaket.
 
Efter det tar Stöde över matchen igen och genom sin aggressivitet vinner man mittfältet och kan därifrån ta sig framgångsrikt fram i banan och skapa ett flertal lägen där en del är riktigt heta men man bränner samtliga.

För att förändra matchbilden gör coach Höglund ett smart drag när han byter in Anders Fridlund och organiserar 4-3-3 med instruktionen att pressa framåt hela tiden. Det gör att Iggarna tar sig in in matchen igen och när en Stödespelare får sitt andra gula kort med c:a 10 minuter kvar så blir det Iggarna för hela slanten i slutskedet. Och nu är det de vitblå som radar upp chanser där åtminstonde tre av den är riktigt feta men bollen vill inte in. Till slut, på stopptid,  får Jocke Viklund tag i en andraboll i straffområdet och skickar, under publkens stora jubel, upp bollen i nättaket!

Rättvist eller inte kan alltid diskuteras men som alla vet och framförallt Iggarna själva fått erfara så är det alltid till sist målen som räknas. Och Iggarna sparkade in bollen två gånger och Stöde en. Och då vinner man så enkelt är det. Spelmässigt däremot så var det jämt och Stöde var ett rappt och fint spelande lag.

Nu har vi avverkat halva serien och mött alla lag. Innan vi får ta uppehåll så skall vi hinna med omgång 12 också som innebär säsongen längsta bortatripp till Alsen lördag 20 juni. Ännu ett topplag som står på tur för Iggarna.

+++ Dennis Backström - nu börjar vi känna igen "Backa"! Utmärkte sig främst denna match med starkt defensivt arbete.
  ++ Dennis Sjölén - precis som namen Backström ett starkt defensivt jobb. Rese i mitteförsvaret.
    + Joakim Viklund - ny bra match och nytt fint och viktigt mål.

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook