Matchnummer: 000082058
Samling:18:30
Seger mot Östavall
2018-06-15 22:19
Kvällens målskyttar Niklas Norman (0-1), Joakim Viklund (0-2) och Viktor Jansson (0-2).
En svår bortamatch stod på programmet på fredagskvällen mot tabellgrannen Östavalls IF på fina Skogsvallen. Iggarna kunde vända hem med en 3-1 seger efter att avgjort matchen i början av andra halvlek.
Första halvlek var inte så mycket att skriva hem om ur ett Iggarna perspektiv. Mycket ställnigskrig och korta anfall som inte renderade i några hetare chanser för de vitblå. I slutminuten får Iggarna en hörna där andra bollen fångas upp igen av Dennis Backström som slår ett fint inlägg som Niklas Norman möter perfekt med pannan och skarvar in lednigsmålet. Domaren blåser av direkt på avspark och 0-1 tog vi med oss i paus.

Målet skapade energi hos Iggarna som har en bra period i upptakten av andra halvlek. Det börjar med att Viktor Jansson sliter sig loss och fälls innanför straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Norman klev fram och ...sköt över.

Men 0-2 skulle inte låta vänta på sig och denna gång fick Jansson stå på benen och kunde avsluta själv. Ett lurigt skott/inlägg som med vindens hjälp blåste in över mållinjen bakom en förtivlad målvakt.

I 62:a minuten kommer inbytte Emil Hallberg loss på kanten och hittar Jocke Viklund med ett snyggt inspel. Jocke får på ett bra avslut som målvakten räddar snyggt men Jocke tar hand om returen och lägger in 0-3.

Iggarna kan därefter spela av matchen på ett bra sätt och ha bra koll på händelserna trots att Östavall tilldöms en straff och kan reducera när bollen oturligt studsade upp på Johan Näsmans hand. Iggarna har också bud på att sätta några fler mål men ÖIF-målisen höll emot och det slutar ganska rättvist till slut 1-3.

+++ Joakim Viklund - Ny bra match och dessutom målskytt.
  ++ Tobias Björk - Bästa matchen för i år. Låg rätt och hittade fina offensiva pass.
+ Dennis Sjölén - Kapten och försvarschef. Stark match.