SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Salsåker-Ullångers IF
4 - 1
Iggesunds IK
Salsåker-Ullångers IF4 - 1Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 juni, 14:00
Plats:Kinavallen
Tävling:
Matchnummer: 000082047
Samling:13:00
Det är målen som räknas
2018-06-02 23:11
Rubriken slår an en sanning lika gammal som målstolparna och det är något vi blev påminda om i dagens match mot Höga Kusten Fotboll. Sällan har väl Iggarna producerat högoktaniga målchanser utan att smälla dit bollen. Tvärtom för Höga Kusten som gjorde mål på näst intill samtliga sina.
När Adhurim "Addo" Bytyqi nickar in ledningsmålet för Iggarna i den 32:a minuten så borde det inte stått 0-1, det borde stått 0-5. Efter en trevande inledning på en studsande plan så tog Iggarna kommandot och radade upp 100%-iga målchanser. Men bollen ville inte gå över mållinjen helt enkelt. Till slut kom målet på den kanske "sämsta" målchansen signifikativt.

Därefter så släpper man in Höga Kusten i matchen efter misstag i försvarsarbetet som friställer deras forward. Två minuter innan paus så är det återigen taffligt och oresolut i försvaret och HK kan komma runt på kanten och via ryggen på en Iggare hitta in perfekt till en spelare i slottet som kan sätta 2-1.

Känslan är dock inför andra att detta skall man kunna vända om man bara börjar sparka bollen i mål i helt öppna lägen. Då bestämmer sig domare Ulrik Ulander att ta över huvudrollen. HK:s målvakt har ända sedan 1-1 maskat när han hållit i bollen och klart överskridit 6-sekundersregeln. När kapten Robin frågar domaren om han har koll på sekunderna så svarar denne inte utan bara håller upp ett gult kort för Robin som ställt i egenskap av lagkapten en fullt berättigad fråga. Ulander går sedan därifrån och skall sätta igång spelet när han plötsligt märker att det var Robins andra gula för dagen och visar upp det röda kortet. Helt jäkla bedrövligt och noll jäkla känska för spelet av Ulander. Man skall inte bli utvisad som lagkapten när man försöker föra en dialog med domaren.

Nåväl, detta borde gå ändå. Iggarna kommer dock inte in i boxen lika ofta den här halvleken men så fort man gör det så blir det målchans direkt. Joel Hallberg har två nickar där jag på den ena jublade högt en kort stund innan det visade sig att målvakten måste varit en avlägsen släkting till Jackie Chan. Dennis Baban har öppet mål men skjuter utanför och så där höll det på.

Dock blir det som alltid när man skall forcera med en man mindre blottor och det kan HK utnyttja två gånger om när man ställer om och sätter in bollen snett bakåt i straffområdet. Rättvist? Nja knappast om man ser till spelet och antal målchanser men när det handlade om att GÖRA mål så var HK överlägset oss idag så då vinner man in mina ögon rättvist.

+++ Joel Hallberg - olycklig på 1-1 men annars stabil och resolut. Blev i det närmaste bestulen på två nickmål.
  ++ Viktor Jansson - offensiv motor framförallt i första. Kom runt flera gånger och fina inspel som det borde gjorts något bättre av.
    + Addo Bytyqi - trevande start men hittade självförtroendet efter en kanonnick i ribban. Påpassligt mål och mycket delaktig i första halvlek.<< Tillbaka

 
 
 
Facebook