SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kubikenborgs IF
2 - 3
Iggesunds IK
Kubikenborgs IF2 - 3Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 maj, 14:00
Plats:Kubikenborgs IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000082014
Samling:13:00
Vinst mot Kuben - Hattrick av Fridlund
2018-05-06 09:34
En riktigt fin första halvlek med en glödhet Anders Fridlund som svarade för ett tvättäkta hattrick på 33 minuter räckte för att för att bärga en ny trepoängare även om det blev onödigt spännande på slutet.
Iggarna tog kommandot redan från start och radade upp målchanser i parti och minut i inlednigen. Men det dröjde till minut 21 innan vi kunde inkassera ett välförtjänt ledningsmål när Emil Hallberg hittar en fin passning i djupled till Anders Fridlund som behärskat rullar in sitt första mål för dagen.

Fyra minuter senare var det dags igen. Viktor Jansson agerade servitör denna gång när Fridlund rullade in sitt andra. Och i den 33:e minuten var det dags igen efter ett mycket fint uppbyggt anfall som förgås av 12 passningar i rad inom laget. Återigen var det firma Jansson-Hallberg-Fridlund som stod för de avgörande momenten. Jansson lyfter en pefekt boll diagonalt över backlinjen där Emil löper in och passar den rakt över till Fridlund som har tom kasse.

Den här trion har stora stunder lekstuga under den första halvleken och det är endast stolpe och ribba som hindrar fler mål.

Andra halvlek blir långt ifrån lika bra som den första. Vi tvingas till ett byte på försvarsgenral Sjölén efter 60 minuter och direkt efter det så tycker domaren att det är dags att skapa spänning i matchen när han ger Kubikenborg en straff efter en luftduell i straffområdet där Kubenspelaren slänger sig och skriker.

Straffen förvaltas väl och strax efter för Kubikenborg hörna som slås rakt i mål. Gissningsvis så var det nog menigen också och det är bara att gratulera killen för det var en riktig missil han drog på som vek in precis bakom ribban.

Helt klart kändes det snöpligt att det plötsligt stod 3-2 utan att motståndarna behövt skapa en målchans. Vårt anfallsspel kom också av sig när Joakim Viklund tvingas utgå och Emil får flytta ned i hans position. Men Iggarna reder ut allting på ett bra sätt trots omöbleringar och spelare i ovana positioner och Kubikenborg är aldrig riktigt när hota i slutet. Riktigt starkt jobbat!

Nu väntar förhoppnigsvis träning på naturgräs till veckan och "riktig" hemmapremiär mot topptippande Anundsjö på torsdag på Movallen!

+++ Anders Fridlund - Hattrick och finurlig, stark och oöm i spelet.
  ++ Emil Hallberg - bollvinnare, framspelare och kreatör.
    + Viktor Jansson - trivdes med sin wing man Backström tillbaka. Mycket hög nivå på sin speluppfattning.

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook