Matchnummer: 000082004
Samling:13:00
Premiärvinst!
2018-04-21 20:51
Premiärskyttarna! Niklas Norman (0-3), Filip Dawidowicz (0-1), Anders Fridlund (0-2) och Emil Hallberg (0-4).
Iggarna tog en klar seger i premiären av division III mellersta Norrland genom vinst med 4-1 mot Arnäs IF på bortaplan. En drömstart med 3-0 efter 20 minuter satte Iggarna i förarsätet och bärgade segern.
Att byta serie är verkligen som att trycka på en stor resetknapp. Helt plötsligt är allting nytt; motståndare, matcharenor och till viss del även domare. Lägg till att man dessutom möter en nykomling så förstår ni att det var ett blankt blad när Iggarna satte sig i bussen till Övik för att möta hemmalaget Arnäs IF på framskottade och fina Human Resurs Arena.

Nåväl, matchen börjar med att Iggarna tar tag taktpinnen och Arnäs spelar lågt. I princip blir det från start ett väldigt korsdrag i hemmalagets straffområde där Iggarna kommer i den ena attacken efter den andra. I minut sju så är det dags för 1-0 när debutanten Filip Dawidowicz rullar in ledningsmålet genom ett skott utifrån efter hörna.

Fyra minuter senare är det dags igen. Ny hörna slås mot bortre stolpen där Joel Hallberg mycket behärskat nickar in den till Anders Fridlund som styr in bollen i mål till 2-0.

3-0 kommer i minut 20 och det efter en omställning (eller kontring som man sa förr) där bollen går till Fridlund som efter en mycket finurlig manöver vrickar bollen mellan benen på backen och friställer Niklas Norman som nästan kan promenera med bollen in i mål. Mycket snyggt!

Efter det så går Iggarna ned sig och Arnäs tillåts komma in i matchen framförallt med att få lyfta in många inspel och frisparkar mot Iggarnas straffområde. Dessa rensas förtjänstfullt undan och Arnäs tillåts inte komma till farliga avslut. Närmast är en frispark i bra läge som slås i utsida stolpe.

I andra halvlek så byter matchen karaktär och Arnäs har ett mer konstruktivt spel där man kommer runt på kanterna några gånger. Man bjuds också ideligen på fina omställningslägen genom att Iggarna envisas med att spela bollen till en motståndare i nästan varje anfall. Som lök på laxen så blir Joakim Wiklund utvisad i minut 64 efter att fått sin andra varning. Så resten av matchen blir 4-4-1 och inriktining att spela av matchen. Lustigt nog så börjar man åter producera målchanser. Inbytte Emil Hallberg spelar fram Norman som krockar med både back och målvakt i en situation som luktade svagt av straff.

Men några minuter senare så frispelas Norman igen men avslutar mitt på målvakten. Returen tar Nicke tillvara på och passar rakt över till andra stolpen där Emil Hallberg resolut trycker in 4-0 och drar ned rullgardinen helt i minut 82.
Nu jobbades det för att hålla nolla och det hade säkert lyckats om inte Svärd bokat tvättstid och vart ute och hängt lakan i de friska vårvindarna med en minut kvar av ordinarie tid.

Typisk premiärmatch? Nja svårt att säga. Rivstarten av matchen kändes långt ifrån ringrostig. Men vartefter tiden gick så såg man detaljer som helt klart går att förbättra. Bland annat detta att passa bollen till en motståndare i varje anfall när vi flyttat upp hela laget.

Orosmoment att både Dennis Sjölén och Viktor Jansson fick kliva av i förtid med skvanker. Vi får hoppas dom repar sig under veckan. Nu tar vi en träningsvecka innan tippade topplaget Alsens IF kommer till Glysis för hemmapremiär på lördag!

+++ Daniel Wester - fortsatte där han slutade fjolåret. Stark och en ledare i försvaret.
++ Joel Hallberg - mycket skicklig som sekundant till Wester i mittförsvaret. Mycket fin framnick till 2-0.
+ Anders Fridlund - Stark debut i trean. Är finurlig och påpasslig.