Matchnummer: 000082108
Samling:13:00
Förlust mot Frösö
2018-09-08 16:44
Det var trean och hemmalaget Frösö IF mot tabellfyran Iggarna med endast 1 poängs skillnad som drabbade samman på Lövsta IP. Hemmalaget kunde ta en rättvis om än något för stor seger med 4-0 efter 1-0 i paus.
Iggarna började matchen lovande och skapade några halvchanser. Man tar även lednnigen med 1-0 efter en kvart då Norman stöter in Robins skarv efter inkast. Men assisterande domaren var den ende på Lövsta IP som som tyckte Norman var offside och oturligt flör Iggarna så var det han som bestämde.

Frösö kommer in mer och mer i matchen och kan ta ledningen i 34:e där Iggarna faller ner lite för lågt samtidigt som Svärd stod långt ut. Frösöspelaren får en  märklig träff men bollen går som en båge över Svärd.

I andra halvlek så är Iggarna betydligt aggressivare i pressen och inbytte Anders Fridlund har ett gyllene läge att kvittera men skjuter efter närkamp med målvakten över. 1-1 där hade ju varit riktigt gött.

Pressen skapar omställningslägen för Frösö vilket passar deras spel bra på deras blijardmatta (vägrar kalla detta fotbollsplan) och det är på en sådan man sätter 2-0 i minut 58.

Rejäl uppförbacke efter det natuligtvis. Iggarna försökte och flyttade upp allt under sista 20 men bollen ville in idag samtidigt som Frösö spelare ett starkt försvarsspel. Och när utdelningen inte kommer så kommer ett misstag i slutminuterna mellan Robin och Svärd som ger en motståndare öppet mål. Strax efter har Emil öppet mål men skjuter över och Frösö kan vända och kontra in 4-0.

Frösö spelade en rapp och fin fotboll och vinner välförtjänt till slut. Iggarna kommer inte riktigt upp i nivå idag som behövs för att kunna åka hem med en vinst.

Slutligen en reflektion. Återigen när vi spelar i Jämtland så är det lokala domare där hemmalaget och domarna springer och kallar varandra för förnamn. Det brukar sällan som jag skrivit förut bidra till någon större stämmning på planen. Domarna till våra hemmamatcher kommer från när och fjärran, vi har ett flertal gånger haft domarre från Stockholmsområdet. Men det verkar inte gälla när man skall upp till Jämtland eller Ångermanland och spela. Här skulle man gärna vilja veta hur ansvarig domartillsättare tänker på SvFF. Jag säger inget om att dagens resultat påverkats men skulle bra gärna få reda på vilka kriterier som gäller.

Nya tag hemma mot Höga Kusten på söndag. Vi är Iggarna och vi ger ALDRIG upp!

+++ Dennis Sjölén - kaptenen svarade återigen för en stark insats.