SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
1 - 1
Ytterhogdals IK
Iggesunds IK1 - 1Ytterhogdals IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 01 oktober, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 000083127
Samling:12:30
Kryss i säsongsepilogen
2017-10-02 00:06
Bild från vårens möte lagen emellan.
Klara seriesegraren Ytterhogdal besökte Movallen för säsongsepilogen och stod inför matchen med en mycket imponerande nolla i förlustkolumnen och även om Iggarna frenetiskt tryckte på för ett segermål under matchens mycket udda avslutning kunde Ytterhogdal freda målet tillräckligt för att den skulle förbli intakt säsongen ut.

Inte helt oväntat var det Ytterhogdal som hade större delen av bollinnehavet men Iggarna stod för en riktigt stabil defensiv insats där Tobias Björk förmodligen slog rekord i antal sidledsförflyttningar för att förhindra inspel till Ytterhogdals defensiva mittfältare och på så vis låsa deras spel till en sida och slippa snabba sidbyten vilket han och laget gjorde med den äran och det betalade sig också genom att det var Iggarna som fick de första heta chanserna, första läget kom för Adhurim Bytyqi efter att Emil Hallberg fått en boll i djupled på högerkanten som gästernas ytterback missade helt och han hittade in till Bytyqi som tog in bollen istället för att klippa till direkt och dessvärre hann en försvarare emellan och kunde täcka undan skottet.

Efter det var det Norman som i vanlig ordning inte gav motståndarförsvaret en lugn stund som stressade gästernas målvakt Charlie Bryan och lyckades bryta hans rensning ända uppe i målgården men igen av hans lagkamrater var nära nog och den lösa bollen kunde tas om hand av Ytterhogdal.

Matchen fortsatte med Ytterhogdal i förarsätet men utan att de för den delen skapade någon större mängd farliga chanser, Iggarna å sin sida hade svårt att komma igenom Ytterhogdals täta mittfält och hade problem att få till några längre anfall utan tvingades ofta söka snabba längre passningar och fastnade ofta ute på kanterna.

Men Ytterhogdal är ju onekligen ett lag med flyt och fick också med sig en ledning i halvtid på ett något tursamt sätt, Bamba-Samba N’Gamb fick med en stor portion tur med sig bollen förbi flera Iggare centralt i planen och sköt strax utanför straffområdet och fick en konstig träff som sakta kunde gå in intill den vänstra stolpen då Svärd hade hamnat på fel fot och inte hade någon chans att nå bollen.

 

Andra halvlek rivstartades av Iggarna och det första som hände var att Emil Hallberg kom igenom till höger och kunde ta sig in i straffområdet nära kortlinjen men tyvärr blev inlägget för högt och nådde ingen medspelare. Ytterhogdal fortsatte där de avslutade i första halvlek med ett ganska markant spelövertag men fortsatt hade de svårt att komma till de heta chanserna även om de bara var centimeter ifrån när ett lågt inspel från vänster gick förbi alla och precis utanför den bortre stolpen framför fötterna på framrusande YIK:are.

Nästa läge tillföll Iggarna då Petter Andersson hittade Emil Hallberg i djupet som fick läge till höger i straffområdet men Charlie Bryan i Ytterhogdals mål var ute snabbt och lyckades täcka undan Hallbergs avslut. Matchen tappade under en stund lite fart då det genomfördes en del byten och Ytterhogdal inte direkt försökte dra upp tempot utan mest verkade intresserad av att hålla bollen så mycket som möjligt och spela på ledningen.

Inte allt för långt från slutet inträffade en olycklig situation, Johan Näsman gick upp på ett inlägg från vänsterkanten och kolliderade olyckligt med gästernas målvakt och båda blev liggande länge. Än tråkigare var att båda spelarna tvingades bryta men båda kunde ta sig av planen för egen maskin och Näsman krigade på ytterligare några minuter innan han ersattes av Erik Sundman, värre var det för Ytterhogdal som redan genomfört alla sina byten och tvingades sätta en utespelare i mål och när sedan en av anfallarna drabbades av en ordentlig sträckning i samband med en djupledslöpning var Iggarna helt plötsligt två spelare mer och inledde en furiös press mot gästernas mål och flyttade fram spelare och skickade in mängder av inlägg nära målet mot den ovane burväktaren.

Och till slut lönade pressen sig, Iggarna fick en hörna som Ytterhogdal inte fick undan och den gick ut mot vänstersidan av straffområdet då Joakim Viklund med en cykelspark akrobatiskt skickade in bollen i en båge över målvakten och in vid den bortre stolpen till vilt jubel. Iggarna gjorde nu allt de kunde för att få bli första lag att besegra seriesuveränen men närmre än en nick utanför i trängt läge från Niklas Norman kom inte Iggarna och matchen slutade 1-1.

 

En insats Iggarna absolut kan vara nöjda med då en av Ytterhogdals absoluta styrkor är deras näst intill vattentäta försvar och det fanns absolut lägen för fler mål till hemmalaget. Och framför allt var känslan på sidan att sättet laget ville försvara sig på föll mycket väl ut. Och vad är än mer glädjande är att laget kan se tillbaka på en härlig säsong som slutade en mycket fin tredjeplats.

 

Laget: (4-2-3-1)

Mathias Svärd – Dennis Sjölén, Daniel Wester, Joel Hallberg, Robin Eliasson – Petter Andersson, Joakim Viklund – Emil Hallberg, Tobias Björk, Adhurim Bytyqi – Niklas Norman

 

Avb. Gustaf Norberg, Viktor Jansson, Lars Skärpe, André Eliasson, Johan Näsman, Emil Forslund, Erik Sundman

 

Matchens plus:

+++ Joel Hallberg, syns inte speciellt mycket vilket ju är naturligt som mittback men är väldigt följsam och ser till att ha halva jobbet gjort genom att ständigt stå rätt och kryddade detta med några riktigt vassa brytningar.

++ Daniel Wester, Likt sin mittbackskollega välplacerad och följsam (har han blivit snabbare på ”äldre” dagar?) omutlig i luften och en ständig pådrivare.

+ Joakim Viklund, Bara målet var värt tre plus egentligen. Jobbar stenhårt matchen igenom och ger ovärderligt understöd både i försvars- och anfallsspelet. 


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook