SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Strands IF
1 - 3
Iggesunds IK
Strands IF1 - 3Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 september, 17:00
Plats:Glysis Sparbanken Arena
Tävling:
Matchnummer: 000083122
Samling:15:30
Ny derbyviktoria
2017-09-24 23:13
Niklas Norman satte mål 16 och 17 för säsongen.

Derbyn brukar har en tendens att inte bli allt för välspelade och det får vi ärligt säga var fallet med även denna match där Iggarna gjorde vad som krävdes för att säkra sin fina tredjeplats i tabellen men inte så värst mycket mer då det inte längre är praktiskt möjligt att gå om Mora och knipa kvalplatsen.

Knappt hade alla hunnit sätta sig till ro och speakern läst upp lag uppställningarna innan Strand tog ledningen då Kristian Fantenberg utnyttjade att Iggesundsförsvaret stod och tittade på vart bollen skulle ta vägen och tog med sig den in i straffområdet och tryckte in den bakom en chanslös Svärd i målet.

Det tog en liten stund men Iggarna vaknade till och tog kommandot i matchen utan att riktigt komma till några heta chanser men i när det inte fungerar så kan fasta situationer vara en räddare i nöden, Tobias Björk slog en lång hörna som Dennis Sjölén nickade tillbaka in mot mål där Emil Hallberg dök upp och skarvade in bollen i mål med pannan.

Strand försökte för en stund spela med ett högt försvarsspel vilket inte visade sig var den allra bästa av idéer speciellt med Niklas Norman längst fram för Iggarna och när Viktor Jansson såg ytan satte han en lång passning in bakom backlinjen till nämnde Norman som verkar kunna göra mål i sömnen och han satte bollen klockrent intill stolpen.

Strand hann inte mer än att göra avspark innan Niklas Norman var i farten igen då han tog sig in i straffområdet från högerkanten och blev nedsparkad med straff som följd. Han klev själv fram och satte sitt andra för dagen och vips hade Iggarna en tvåmålsledning.

Men det var inte långt undan att Strand kunde replikera snabbt då de ställde om snabbt längs Iggarnas högerkant och fick in bollen mot den första stolpen där en välplacerad Joel Hallberg precis kunde styra undan bollen framför framrusande Strandspelare.

Norman var inte långt undan att fullborda sitt hattrick då han ute på vänsterkanten uppfattade att Strands målvakt Andreas Dahlström halkat inne i straffområdet och drog iväg ett snabbt skott men bollen gick strax utanför.

Resten av halvleken flöt på utan större händelser då den dessutom rycktes sönder av två längre skadeuppehåll.

 

Om den första halvleken innehöll en hel del så blev inte det fallet i den andra som mest handlade om kamp och stressade försök från Strand att få till en reducering och de fick faktiskt ett par riktigt bra chanser, som farligast blev det då de lyckades ställa om snabbt i kontringar längs kanterna då Iggarna flyttat fram sina positioner men trots helt öppet läge i målgården för Strand klarade sig Iggarna undan då avslutet gick utanför. Iggarna saknade inte chanser de heller och Norman var nära att få göra ännu ett hattrick då en frispark slogs snabbt till honom innan Strand hunnit samla sig och han avancerade mot straffområdet och sköt strax utanför detsamma men bollen tog i översidan på ribban.

Iggarna var det lag som hade mest boll och hade tämligen bra kontroll på händelseförloppet och oroade Strand så stod Iggarna pall för vilka prövningar de än ställdes inför anförda av en smått orubblig Daniel Wester längst bak och det var också han som redde ut ett av Strands bästa lägen då han rensade undan ännu ett av Strands låga inlägg från kanten. Så andra halvlek blev bara en transport mot tre poäng och en alltid lika skön derbyseger.

En rättvis seger för IIK men om det ska finnas en chans att avsluta säsongen med att bli första lag att besegra seriesegraren Ytterhogdal hemma på Movallen nästa helg krävs det en helt annan koncentration och kvalitet på mycket av utförandet men med vårens möte i minnet känns det långt ifrån omöjligt.

 

Laget: (4-2-3-1)

Mathias Svärd – Dennis Sjölén, Daniel Wester, Joel Hallberg, Robin Eliasson – Joakim Viklund, Petter Andersson – Emil Hallberg, Tobias Björk, Viktor Jansson – Niklas Norman

 

Avb. Gustaf Norberg, Adhurim Bytyqi, Joel Stillmark, Dennis Baban, Lars Skärpe, André Eliasson, Johan Näsman

 

Matchens plus:

+++ Daniel Wester, Oslagbar i luften och väldigt följsam längs marken. Ser snabbare ut än på länge och känns otroligt trygg i hela sitt agerande.

++ Niklas Norman, Osannolikt målfacit, vansinnigt hårt arbete matchen igenom och en riktig pådrivare.

+ Joakim Viklund, Tar ett enormt ansvar åt båda håll men är främst den ansvarsfulle som täcker ytor och ger möjligheten till andra att briljera ovärderlig trygghet för övriga att veta att slarvar de i defensiven finns Jocke där och täcker upp för dem.  


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook