Matchnummer: 000083104
Samling:14:30
Femetta i Säter
2017-09-03 09:43
Dagens målskyttar jublar ikapp. Martin Olofsson (1-4), Viktor Jansson (1-3) och Niklas Norman (0-1, 1-2, 1-5).
Iggarna visade upp grym effektivitet och vann till slut klart med 5-1 efter ett segerryck i andra halvlek. Matchen var dock jämnare än vad siffrorna visar men en storspelande Mathias Svärd i målet och Iggarnas starka spel på offensiv halva avgjorde.
Säter gör en mycket fin match och trillar boll riktigt fint och kommer också matchen igenom till farliga lägen i Iggarnas försvarsbox. Något inget lag orkat med så frekvent de senaste matcherna. Nu var dock Iggarnas stora profil i målet Mathias Svärd på sitt allra bästa bollmotarhumör samt att Iggarna hittade in i försvarspelet bättre och bättre under matchen en stor faktor att det gick som det gick.

Att sen Niklas Norman återigen sätter tre mål underlättar givetvis enormt när det skall avgöras i såna här täta matcher.

Några avgörande lägen i matchen:
Slutminut första halvlek och friläge Säter. Svärd kommer ut och spelaren slår med en dålig touch bollen till vänster och stöter in i Svärd och faller. Domaren drar fram det gula kortet och ger Säter frispark. Många i publiken (man kan faktiskt säga alla utom jag och Petter) ropade på rött kort men eftersom jag har förmånen att kolla på matchvideon i efterhand så kan jag nog säga att domaren gör rätt, tveksamt om det ens skall vara gult är min enda erinran. Ni får kolla själv på matchklippet när det kommer och skaffa er en egen uppfattning. Frisparken sköts i muren och sen var det pausdricka.

Vid ställning 1-3 så har Säter en bra period. Först får man en straff som Svärd gör en grym räddning på och sen en nick från nära håll som Svärd styr över ribban på ett formidabelt sätt.

Kort därefter nickar Martin Olofsson in 1-4 på hörna slagen av Tobbe Björk och då blir det lite pyspunka på resten av matchen. Norman var dock inte nöjd utan nickar in sitt tredje mål för dagen (andra matchen i rad han gör hattrick) och fastställer siffrorna till 1-5.

En skön femetta i en lurig bortamatch mot ett starkt hemmalag. Det får vi ta med oss från idag.

+++ Mathias Svärd - tog nästan allt och lite till som ni redan läst här ovan.
  ++ Niklas Norman - Tre mål igen. Alltid på rätt ställe och gör rätt saker.