SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
4 - 1
IFK Mora FK
Iggesunds IK4 - 1IFK Mora FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 augusti, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 000083098
Samling:12:30
Måstevinst mot Mora
2017-08-26 23:05
Hattrickskytten Niklas Norman och Dennis Sjölén

Iggarna har uttalat att de ska göra en rejäl satsning för att utmana om kvalplatsen och idag var de en riktig måste match mot Mora som just nu parkerar på sagda kvalplats men känner förmodligen Iggarnas andedräkt i nacken efter dagens 4-1 seger hemma på Movallen.

Undertecknad hade knappt hunnit innanför Movallens grindar efter att ha varit i Gävle och bevittnat damerna vinst mot Hille då Niklas Normans ryggtavla syntes löpa mot ett tomt mål med bollen vid fötterna och rullade enkelt in den. Vad som hade hänt var att en Moraförsvarare slagit en svag passning hem mot egen målvakt som Norman snabbt var framme och knyckte åt sig innan han rundade målvakten och i ensamt majestät just kunde springa in med bollen i mål.

Iggarna var pigga och stärkta av målet fick de ett rätt ordentligt övertag på sina gäster något som stärktes mångfalt efter dryga 20 minuters spel då Iggarna fick frispark på mittplan som lyftes in mot mål där Lars Heens i Moras mål gick upp för att plocka bollen men tappade ned den framför fötterna på Dennis Sjölén som enkelt slog in 2-0. Något som Moras Karl Persson hade ett och annat att säga om vilket resulterade i att domaren fiskade fram det röda kortet och Mora hade nu inte bara ett tvåmålsunderläge utan hade nu dessutom bara tio spelare.

Nu var Iggarna skoningslösa, Viktor Jansson tog sig fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som rensades tillbaka ut på kanten i en hög vid båge och där mötte Jansson bollen på helvolley och sköt den stenhårt rakt i pannan på Niklas Norman som bara behövde styra in den i mål fram till 3-0 efter knappa 25 minuters spel.

Med det resultatet i ryggen och den trygghet laget visat upp i defensiven den senaste tiden kändes faktiskt matchens avgjord redan här.

Mora hade svårt att komma någonstans och det krävdes en hörna för att det skulle hetta till ordentligt framför Svärd i målet men avslutet vid den bortre stolpen gick utanför densamma.  Men de fick till en reducering ändå, Aleksandar Avric fick bollen ett tiotal meter utanför Iggarnas straffområde och när ingen klev upp i press avancerade han fram och klippte till med ett riktigt kanonskott som borrade sig upp i vänstra krysset otagbart för Svärd som avslutning på första halvleken.

 

I andra halvlek var det uppenbart att Iggarna ville minimera riskerna och samtidigt försöka kontrollera matchen så gott det gick och utnyttja det faktum att de var en spelare mer på planen. Något som föll väldigt väl ut då Mora inte tilläts ordna fram något mer än några halvchanser och när gästerna i en sista ansträngning flyttade fram fler spelare öppnades ytorna bakåt och inbytte Martin Olofsson hade två riktigt vassa lägen men Lars Heens i Moras mål gjorde två lika vassa räddningar.

Och vem skulle få sista ordet om inte Niklas Norman, Tobias Björk fick bollen på mittplan vid ett kontringsläge och satte bollen perfekt till Norman till vänster i straffområdet där han kyligt fullbordade sitt hattrick fram till 4-1 som också blev slutresultat och Iggarna har nu sex vinster i följd och avståndet till Mora på kvalplats till division 2 är nu bara två poäng.

 

Detta var en riktigt väl genomförd match av Iggarna där de utnyttjade sina chanser till fullo och tog tillvara på Moras misstag på bästa sätt och det kändes inte som att det var ett lag som ligger före i tabellen som var på besök då Iggesund kontrollerade händelserna på ett mycket bra sätt och var klart värdiga segrare.

 

Laget: (4-2-3-1)

Mathias Svärd – Johan Näsman, Dennis Sjölén, Daniel Wester, Robin Eliasson – Petter Andersson, Joakim Viklund – Emil Hallberg, Joel Hallberg, Viktor Jansson – Niklas Norman

 

Avb. Baris Avci, Tobias Björk, Joel Stillmark, Dennis Baban, André Eliasson, Martin Olofsson, Erik Sundman

 

Matchens plus:

+++ Niklas Norman, gör du tre mål får du tre plus det är sedan gammalt.

++ Joakim Viklund, vinner mycket boll, täcker enormt stora ytor och slarvar aldrig med arbetsinsatsen varken defensivt eller offensivt.

+ Petter Andersson, ständigt i rörelse och ständigt spelbar. Värderade bra i passningsspelet och drog upp tempot när det behövdes och ned när det var läge för det.


Höjdpunkter från Hela Hälsinglands sändning från matchen finns här. (Kräver plus)


Matchfakta


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook