SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ljusne AIK FF
0 - 1
Iggesunds IK
Ljusne AIK FF0 - 1Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 augusti, 14:00
Plats:Ljusneborg
Tävling:
Matchnummer: 000083093
Samling:12:30
Vinst på stopptid
2017-08-20 19:24
Talande bild från matchen som innehöll mer kamp än skönspel. Foto Tobias Dahlberg
En svår bortamatch på en regntung matta på Ljusneborg var förutsättningarna och det tog tid att spräcka nollan mot ett lågt spelande hemmalag. På stopptid så satte Joel Stillmark segermålet på straff.
Första halvlek dominerades spelmässigt klart av Iggarna. Dock var kvalitén på inspel in i box alldeles för låg för att det skulle skapas heta målchanser. Ett friläge för Emil Hallberg som målvakten räddade var halvlekens bästa chans.
Ljusne stod som sagt väldigt lågt och spelade helt på omställning.

Direkt i andra halvlek har Ljusne sin bästa chans i matchen. En frispark som nickas mot mål men som Svärd räddar mycket fint till hörna.
Efterhand i halvleken så ökar Iggarna trycket mot Ljusnemålet. Coach Höglund disponerar om med syfte att gå för alla poängen och det blev lyckade drag. In med Martin Olofsson och Joel Hallberg och ned på en trebackslinje. Och nu kommer chanserna. Petter dundrar i ribban från nära håll. Olofsson bryter in och serverar Joel Stillmark öppet mål där Joel tyvärr inte får tag i bollen. Wester har öppet mål efter hörna men för ingen kraft i nicken som räddas på mållinjen. Efter en senare hörna så får Wester samma lägen igen fast med bollen framför fötterna men träffar tyvärr stolpen.

Det verkade som förgjort och klockan tickade över 90 minuter. Till slut fintar sig Viktor Jansson runt och in i straffområdet där han blir brutalt kapad. Ingen tvekan från domarens sida och Stillmark är iskall från straffpunkten. Målvakt till ena sidan, bollen till andra och stort jubel!

Sammantaget en lurig match med en motståndare som stundtals parkerade 10 man runt eget straffområde. Iggarna hittade trots det ett sätt att vinna och framförallt visade en vilja att vilja vinna. Alla på planen och bänken verkligen drev på och man agerade till och med bollkalle för att vinna tid.

Nu väntar IFK Mora hemma på Movallen på lördag i en riktig toppmatch!

+++ Petter Andersson - tog ansvar och var kreativ hela matchen.
  ++ Joakim Viklund - bollvinnare och hög arbetsinsats som vanligt.
    + Robin Eliasson - återigen stark match från hela backlinjen med Robin som dagens främste. Brytsäker och resolut.<< Tillbaka

 
 
 
Facebook