SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Fagersta Södra IK
0 - 3
Iggesunds IK
Fagersta Södra IK0 - 3Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 augusti, 15:00
Plats:Onsjövallen
Tävling:
Matchnummer: 000083082
Samling:13:30
Fartigt i Fagersta
2017-08-06 09:28
Iggarna tog en snygg revansch på Fagersta Södra genom att vinna på bortaplan med klara 3-0. I och med vinsten så passerades Fagersta i tabellen och hoppet om kvalplatsen lever vidare.
Matchen inleddes i vad som brukar beskrivas som ett nät intill furiöst tempo och det small rätt friskt i närkamperna första kvarten. Eloge till domarteamet som hanterade detta mycket bra genom att utdela kraftiga reprimander istället för att tidigt vifta med det gula kortet.

Jämt spel på mittplan första halvlek där man noterade att Fagersta står högt som hårfästet på Ingvar Oldsberg med din backlinje. När Iggarna lyckades sätta in bollen bakom skapades också de hetaste chanserna, den bästa när Norman sätter André fri på kanten vars inspel når Emil framför mål som skjuter i "rätt" hörn (det målvakten kommer ifrån) men målis kör med släpeben och lyckas rädda.

Därefter tvingas Iggarna till ett byte när Jansson får ont i en baksida och ersätts av Stillmark.

Fagersta är farliga på fasta situationer och har ett avslut överkant ribba i första men Iggarna ledde på poäng när halvleken började lida mot sitt slut. Då får Iggarna en frispark mitt på offensiv planhalva som Norman slår mycket smart. Inget Roberto Carlos skott direkt men en sån där lömsk sak som dimper ner 1,5 meter framför mållinjen och som ställer målvakten helt. Mycket skönt och detta inträffade en minut innan pausdrickat.

Andra "halvtid" (som min bänkgranne L.Lindh benämner halvlek) inleds med liknande matchbild. Efter c:a 10 minuter börjar Fagersta trycka på allt mer och skapar en del hörnor och avslut. Men backlinjen som för dagen var delvis nykomponerad står emot bra och det som slinker igenom tar Svärd i målet hand om på bästa sätt.

Fagersta fortsätter praktisera högt spel med backlinjen och det är bara oskärpa/oflyt som hindrar Iggarna springa igenom fler gånger. Men när Niklas Norman börjar lägga i överväxeln på slutet börjar alla i Fagerstas backlinje springa med raka ben. Norman inleder med att runda allt och alla och serverar Stillmark öppet mål, avslutet dock utanför. Kort därefter gör Norman samma sak igen och Stillmark missar inte såna lägen två gånger utan rullar in 2-0 i minut 78.

I minut 84 var det dags igen. Svärd slår en utspark som Emil skarvar framåt till Norman som lägger in turbon samtidigt som Emil löper in i boxen mot första stolpen och tar med sig all markering. Detta öppnar upp för Tobbe Björk i andra ytan vilket Norman skickligt noterar och serverar Hasselasonen på silverfat till 3-0.

Sammantaget en gedigen genomförd bortamatch av Iggarna där man återigen visar sig mycket starka sista 20 av matchen. Mycket roligt att se Johan Näsman få chansen från start som högerback och verkligen ta den. Växte in i matchen och spelade lugnt och klokt. Dennis Sjölén, inflyttad som mittback och lagkapten för dagen, var planens gigant fint ackompanjerad av Joel Hallberg, Robin Eliasson och Näsman i backlinjen.

Offensivt så finns det mycket gott att säga om de spelare vi har till förfogande där. Jansson inleder strålande men får kliva av tidigt och ersätts av Stillmark som kommer in och är mycket bra. Emil Hallberg och Niklas Norman mycket starka på kanterna där båda står för åtskilliga kilometer och längst fram André som är stark och löpvillig.  Skall också nämna våra balansspelare Jocke Viklund och Petter Andersson som låg rätt hela matchen och som stod upp bra i närkamperna främst i inledningen.

Nu har jag gett hela laget beröm och det är helt i sin ordning, för detta var en seger där alla var med och bidrog! 

+++ Dennis Sjölén - Första matchen som mittback sen kvalet 2015. Märktes ej. Bäst på plan.
 ++ Niklas Norman - Ett mål två assist, när alla andra är slutkörda då lägger Nicke in turbon. Lysande andra halvlek.
    + Johan Näsman - Mycket fin match från Johan. Kom in rätt genom enkelt spel och tog för sig i offensiven.


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook