SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ytterhogdals IK
1 - 0
Iggesunds IK
Ytterhogdals IK1 - 0Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 22 juni, 19:30
Plats:Svedjevallen
Tävling:
Matchnummer: 000083061
Samling:18:00
Knapp förlust mot serieledaren
2017-06-24 16:17
Det var seriesuveränen och obesegrade Ytterhogdal som stod på schemat innan det var dags att fira midsommar för Iggarna, en minst sagt tuff match på förhand då hemmalaget endast släppt in fyra mål men Iggarna har visat god form på sistone och var redo att ge dem en ordentlig match.

Iggarna formligen flög ur startblocken och innan en minut av matchen var spelad lade Petter Andersson upp bollen för Martin Olofsson precis utanför straffområdet men hans välplacerade avslut räddades ut till hörna. Båda lagen var noggranna med positionerna i försvarsspelet och matchen fick således en ganska jämn karaktär även om hemmalaget kanske kändes något vassare sista tredjedelen var det långt ifrån något markant övertag. Ytterhogdal fick ett bra läge efter en kvick omställning längs högerkanten och en snabb djupledslöpning och välavvägd passning gav en anfallare chansen att avsluta till höger vid målgården men avslutet gick i utsidan av burgaveln.

Nästa chans kom även den för hemmalaget då de fick frispark så nära straffområdet det går att komma inne i halvcirkeln men deras variant där en spelare kastade sig ned på marken vid muren blev helt misslyckad då skottet träffade honom. Iggarna höll upp spelet bra och det var uppenbart att Ytterhogdal inte tilläts dominera matchbilden som de var vana vid. Men även nästa chans tillföll YIK, bollen for runt som en flipperkula i straffområdet och Ytterhogdal fick chansen att avsluta flera gånger men till slut täcktes bollen undan till en resultatlös hörna.

Det noggranna positionsspelet från båda lagen gjorde att de flesta chanser uppkom vid kontringar och inte speciellt många klara chanser var det som uppstod så den första halvleken slutade 0-0.

 

Andra halvleken inleddes piggt av Ytterhogdal, först med ett inlägg som slogs i mellanhöjd mellan försvar och målvakt men som ingen nådde fram på och sedan en hörna som deras fyrtorn till mittback nådde högst på men Svärd stod för en akrobatisk räddning och tippade bollen över ribban.

Mycket av deras spel kom via uppspel mot ytterzoner där de sedan sökte inlägg mot djupledslöpande anfallare men i luften hade de inte mycket att komma med mot firma Sjölén/Wester/Hallberg/Eliasson som nickade undan det mesta.

Ytterhogdal fortsatte att ha mycket av spelet vid den här tidpunkten så Höglund och kompani kände sig nödgade att göra vissa förändringar vilket gav bra effekt då den nya energin hjälpte Iggarna att lyfta spelet en del och Joel Hallberg var inte långt ifrån att kunna nicka in Viktor Janssons hörna.

Hade Ytterhogdal tagit ledningen under halvlekens första tio minuter hade det inte varit helt ologiskt men nu kom det istället mitt i en period då Iggarna var på väg tillbaka in i matchen och Ytterhogdal var skoningslösa med en blixtsnabb kontring då Iggarna hade många långt fram och deras kvicke vänsterytter James Risbrough avslutade en lång löpning med ett kliniskt avslut fram till 1-0.

Som ett brev posten innan Postnord tog över började Ytterhogdal spela på klockan och sökte ännu tydligare bollar ut mot kanterna och sökte fasta situationer medan Iggesund försökte flytta fram sina positioner för att genast etablera press på hemmalaget vilket öppnade för fler kontringar för Ytterhogdal och de fick också ett friläge men Svärd var snabbt ute och gjorde sig stor.

Allt eftersom tiden gick så drog Ytterhogdal ut mer och mer på tiden och nog kändes det som att de både nådde gränsen och passerade den för vad som kan anses som okej utan att bestraffas.

Iggarna tvingades spela stressat och chansartat och lämnade många spelare kvar i slutskedet av matchen men det ville sig inte och istället för en kvittering fick Ytterhogdal en straff men den sköt de långt utanför och Iggarna fick några ytterligare minuter att jaga en kvittering men det ville sig tyvärr inte och hemmalaget kunde hålla undan och vinna med 1-0.

 

Summeringsvis en bra insats av IIK mot ett riktigt bra lag och även om det inte klickade tillräckligt i sista tredjedelen så är det ingen skam att ha svårt att sätta bollen i nät mot ett lag som släppt in fyra mål på elva matcher och helt utan chanser var man absolut inte utan hade mycket väl med lite flyt kunnat få med sig en poäng från matchen.

 

Laget: (4-2-3-1)

Mathias Svärd – Dennis Sjölén, Daniel Wester, Joel Hallberg, Robin Eliasson – Petter Andersson, Joakim Viklund – Niklas Norman, Martin Olofsson, Viktor Jansson – Joel Stillmark

 

Avb. Gustaf Norberg, Tobias Björk, Olivier Lindh, Lars Olsson, André Eliasson, Emil Hallberg, Johan Näsman

 

Matchens plus:

+++ Daniel Wester

++ Joel Hallberg

+ Petter Andersson, Mathias Svärd


Matchfakta


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook