SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
3 - 2
Kvarnsvedens IK
Iggesunds IK3 - 2Kvarnsvedens IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 juni, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 000083050
Samling:12:30
Norman matchhjälte i debuten
2017-06-11 00:04
Målskyttarna Martin Olofsson (1-1) och Niklas Norman (2-1 och 3-1).
Iggarna hade besök av tredjeplacerade Kvarnsveden och hade en tuff match att vänta på förhand. Men tog chansen att visa att på rätt dag kan man vinna mot vilket lag som helst i serien. 
Stor matchhjälte blev debutanten Niklas Norman som stod för två mål understött av Martin Olofsson som agerade supersub och ordnade den viktiga kvitteringen. 

Efter en jämn första halvlek där båda lagen hade fina möjligheter att ta ledningen växlade Kvarnsveden upp direkt i andra och första 25 minuterna tryckte man tillbaka hemmalaget rejält och logiskt kom ett ledningsmål i minut 55.
I 64:e minuten gör Iggarna ett byte som ändrar matchbilden när löpstarke och hårt jobbande Martin Olofsson byts in. Niklas Norman tar samtidigt mer av en spetsposition framme i anfallet och 4 minuter senare bryter Norman in i straffområdet och lyckas tråckla fram bollen till Olofsson som dunkar in kvitteringen från nära håll.

Efter det vänder matchen i ösregnet och det är plötsligt Iggarna som kliver fram och vinner boll högt upp i banan och får längre anfall. I 80:e minuten så snor Viktor Jansson bollen från en mittback och kommer helt fri med målvakten som dock lyckas rädda. Den efterföljande hörnan slog lågt mot första stolpen och efter viss kalabalik tryckte Niklas Norman sitt första mål i matchen och för Iggarna.

Nästan direkt efter avspark var det dags igen. En lång boll från Jocke Viklund tas om hand på bästa sätt i straffområdet av Norman som är helt skoningslös när han sätter sin andra inom två minuter.

Nu var det medvind rejält för Iggarna och man lyckas relativt enkelt styra bort Kvarnsvedens reduceringsförsök. Dock skulle det (som vanligt) bli onödigt spännande på slutet. Efter att tilldelas en billig frispark mitt på offensiv planhalva så lyckas man efter ett inspel reducera på nick. Men efter några nervösa slutminuter kunde alla Iggarna supporters andas ut när en skön och välbehövlig trepoängare var bärgad.

+++ Joakim Viklund - drev på och slet hårt på det centrala mittfältet
  ++ Niklas Norman - debut, tvåmålskytt och frejdig i offensiven.
    + Oliver Lindh - andra matchen som ytterback och har kommit in fint i rollen. << Tillbaka

 
 
 
Facebook