Matchnummer: 000083021
Samling:13:30
Tennissiffror i Falun
2017-05-07 09:44
Målskyttarna på Dalavallen: Lars Skärpe (2-1), Emil Hallberg (3-3, 3-6), Joel Stillmark (3-4, 3-5) och Tobias Björk (2-2)
En minst sagt märklig historia utspelades på Dalavallen i Falun på lördagen. Iggarna var uträknade både en och två gånger men efter en andra halvlek där man stundtals visade klassen kunde en 6-4 viktoria räknas hem.
Om vi tar det från början så kommer hemmalaget ut och sätter en stenhård press som verkar överraska Iggarna. Det gör att man på sina inspel i box skapar ett flertal målchanser och man hinner på de 10 första minuterna roffa åt sig en 2-0 ledning helt välförtjänt. Efter det lyckas Iggarna få stopp på blödningen och kan utjämna spelet utan att skapa något tryck offensivt.

Skall man summera den första halvleken ur ett offensivt Iggarnaperspektiv så är utfallet: 0 målchanser - 1 mål. Detta kom sig efter att Emil Hallberg efter ett Sjölén inkast slår ett inspel som stoppas av handen av en Slättaförsvarare. Lars Skärpe förvaltar straffen på bästa sätt i den 38 minuten och vi har 2-1 till hemmalaget i halvtid.

I andra kommer Iggarna ut som ett helt nytt lag och sätter ett tungt offensivt tryck mot hemmamålet. Efter 8 minuter sätter Hasselas stolthet Tobias Björk kvitteringen mycket snyggt i bortre krysset efter att kört en patenterad fint i momentet innan. Iggarna fortsätter trycka på och Joel Hallberg har ett jätteläge att ge Iggarna ledningen med en nick utanför i bra läge.

Men mitt i detta så sticker hemmalaget upp och gör 3-2 efter taffligt försvarsspel av Iggarna. Lagledningen agerar direkt och gör ett dubbelbyte. In med Addo och Joel Stillmark, ut med Joel Hallberg och Tobbe Björk. En minut senare, i 76:e minuten, gör Emil Hallberg 3-3 efter att tagit rätt på sin egen retur.

Och nu går det undan. I 78:e minuten kombinerar Emil och Joel där den senare mycket snyggt sätter ledningsmålet till 3-4.

I minut 80 slår Jansson ett överlångt inlägg som Addo sätter tillbaka på ett från kortlinjen till Joel som dunkar in sitt andra i nättaket.

I 85:e minuten kommer Iggarna på en omställning där Petter mycket snyggt friställer Emil som rullar in 3-6 under målvakten.

På stopptid reducerar Slätta till 4-6 men det blir mer av akademisk betydelse. Game, set and match till Iggarna. Till slut.

Dagens plussare:
+++ Emil Hallberg - låg bakom straffen i första. Två mål och ett assist i andra. Rörlig och löpstark.
++ Daniel Wester - kom in tidigt och bidrog med tyngd och kraft i anfallsspelet. Mer på mitten i slutet av andra och vann många kamper där.
+ Joel Stillmark - spelade bara en kvart men hann men göra två mål. Glödhet i boxen med aktioner av klass.