SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
2 - 4
Fagersta Södra IK
Iggesunds IK2 - 4Fagersta Södra IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 april, 13:00
Plats:Glysis Sparbanken Arena
Tävling:
Matchnummer: 000083014
Samling:11:30
Frustrerande förlust mot Fagersta Södra
2017-04-30 23:03
Trots ett stundtals stort spelövertag lyckades inte Iggarna besegra Fagersta Södra och nykomligen från Västmanland är fortsatt obesegrad efter tre omgångar. Och nog sved den här förlusten säkerligen lite extra med tanke på att som matchen såg ut så hade det lika gärna kunnat stanna tre poäng i Hälsingland.

Gästerna fick en smakstart på matchen då William Klasén sprintade igenom och lyckades precis få bollen förbi Gustaf Norberg som sånär lyckades få stopp på den redan efter tre minuter. Fagersta Södra taggade till av ledningsmålet och försökte ta tag i taktpinnen och fick en period med större bollinnehav men det var högst skenbart då de mest bollade runt bollen i backlinjen utan att ta sig framåt. Den enda farlighet de skapade var en frispark från ungefär 30 meter som de petade i sidled och det efterföljande skottet träffade en anfallare och ändrade riktning helt och smet läskigt nära utanför stolpen.

Iggarna försvarade sig tålmodigt och snart nog svängde matchbilden i favör till hemmalaget som jobbade sig närmre och närmre en kvittering. Och den lät inte vänta allt för länge på sig, Viktor Jansson fick bollen till vänster och satte en passning perfekt i djupled till Joel Stillmark som tog emot bollen centralt strax innanför straffområdet och placerade sedan iskallt in den fram till 1-1.

Övertaget för Iggarna ökade nu och Fagersta Södra hade svårt att ta sig någonstans alls utan allt som oftast vann Iggesund tillbaka bollen i ett tidigt skede ledda av den outtröttlige Petter Andersson som stundtals verkade vara överallt. Och jagade inte Petter Andersson livet ur dem centralt i banan så skapade firma Jansson-Olofsson-Stillmark stor oreda för försvaret och det var inte långt undan att en sådan kombination skulle betala sig då Viktor Jansson fick skottläge mitt utanför straffområdet men tyvärr smet det precis utanför.

Spelövertaget kom att betala sig ytterligare då Martin Olofsson sprintade loss på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till Joel Stillmark som nickade in bollen via handen på målvakten som inte nådde bollen tillräckligt för att hålla den ute och mycket rättvist var nu Iggesund i ledning.

Tyvärr fick man inte gå till halvtidsvila med ledningen intakt då Fagersta Södra slog ett inlägg i tidigt skede från vänsterkanten och när Gustaf Norberg gick ut för att plocka ned inlägget hamnade han fel och en ensam anfallare kunde styra in bollen i det övergivna målet och se till att det var ett oavgjort resultat som gällde i halvtid.

 

Andra halvlek var även den tydligt i favör till IIK när det kom till spelövertag och det kändes som att detta kommer man reda ut. Men så hastigt och mindre lustigt var det Fagersta Södra som fick jubla, ett inkast högt upp på vänsterkanten kastades långt mot första stolpen där bollen styr på en försvarare och går försmädligt in vid den första stolpen via händerna på Gustaf Norberg som inte hann reagera på den ändrade bollbanan.  

Iggarna tryckte nu på än mer frenetiskt i jakten på en kvittering medan Fagersta Södra kämpade desperat för att hålla sin ledning och tog vartenda tillfälle i akt att dra ut så mycket på tiden de bara kunde. Viktor Jansson fortsatte att vara aktiv på in vänsterkant och skapade både chanser för sig själv och sina lagkamrater men det rättat flytet infann sig inte och de sista passningarna eller skotten satt inte riktigt där de skulle, detta var symptomatiskt för hela iggesundslaget under andra halvlek. Länge kändes det som att det nog ändå skulle komma en kvittering men Fagersta Södra gjorde sitt bästa för att dra ned på tempot och tiden tickade obönhörligt på mot 90. Viktor Jansson försökte vända ut och in på halva Fagersta Södra och lyckades sånär men inspelet rensades undan i sista sekund, även Lars Olsson som äntligen fick göra sin IIK-debut efter en lång skadefrånvaro hade några hyfsade chanser men det ville sig inte.

Nu började viss desperation infinna sig, Iggarna blev frustrerade och Fagersta Södras spelare drabbades av krämpor som krävde sjukvård i var och varannan närkamp vilket gjorde att tränare Höglund till slut ledsnade vilket inte uppskattades av dagens rättskipare som hänvisade honom en läktarplats. Detta ledde till väldigt lång stopptid och under denna stängde Fagersta Södra definitivt matchen genom William Klasén som på en snabb omställning där Iggarna flyttat fram nästan alla då han tryckte in 2-4.

 

En mycket udda tillställning där Iggarna kändes som det klart bättre laget och stundtals spelade riktigt bra men tillfälligheter avgjorde där Fagersta Södra hade marginalerna på sin sida samtidigt som Iggarna inte lyckades kapitalisera på spelövertaget.

 

Laget: (4-4-2)

Gustaf Norberg – Dennis Sjölén, Lars Skärpe, Robin Eliasson, Tom Hellberg – Joakim Viklund, Petter Andersson, Tobias Björk, Viktor Jansson – Joel Stillmark, Martin Olofsson

 

Avb. Fredric Lindh, Adhurim Bytyqi, Daniel Wester, Olivier Lindh, Lars Olsson, Emil Hallberg, Erik Sundman

 

Matchens plus:

+++ Petter Andersson

++ Viktor Jansson

+ Joel Stillmark


Matchfakta


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook