SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hofors AIF
2 - 2
Iggesunds IK
Hofors AIF2 - 2Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 april, 18:00
Plats:Stålringen
Tävling:
Matchnummer: 000083010
Samling:16:30
Oavgjort mot Hofors
2017-04-22 23:52
Delad pott blev det för Iggarna på ett blåsigt Stålringen under lördagskvällen efter en stundtals svängig tillställning mot Hofors.

Matchen inleddes rätt avvaktande från bägge lagen som inledningsvis verkade avvakta i väntan på att det andra laget skulle ta tag i taktpinnen. När matchbilden är sådan är fasta situationer viktiga och det var just på en sådan som matchens första heta chans kom och den tillföll Iggarna efter att Viktor Jansson hittat fram till Joel Hallberg med en frispark men Hallbergs nick gick rakt på målvakten som stod bra placerad.

Så fortlöpte matchen ytterligare en stund innan Hofors så sakteliga började ta initiativet men då small det till, Hofors målvakt var inte alls medveten om att Joel Stillmark var nära då han hade bollen vid fötterna och då gick det snabbt, Stillmark knyckte snabbt åt sig bollen och hade inga större bekymmer att sedan lägga in den i det öppna målet och ge Iggesund ledningen.

Men Hofors fortsatte att vara spelförande då Iggarna slarvade allt för mycket i passningsspelet och då kommer farliga omställningar som ett brev på posten och vid ett sådant tillfälle var det riktigt nära en kvittering då Hofors fick en bra chans i höger innerposition och anfallaren försökte lobba bollen över Svärd som var långt ute men han lyckades sträcka sig så han precis fick en hand på bollen och kunde styra den utanför. Det fanns lägen även för Iggarna och ofta var Viktor Jansson inblandad på något sätt ofta tillsammans med de båda Joel, Hallberg och Stillmark som var de som oroade mest offensivt.

Även Hofors hade en frejdig ytter vid namn Fawad Mohammadi som ofta sattes i spel rättvänd längs högerkanten och vid ett sådan tillfälle lyckas han ta sig in i straffområdet och hittade fram till Axel Lindholm inte gjorde något misstag och placerade säkert in bollen.

Spelövertaget till trots lyckades aldrig Hofors göra något ytterligare mål innan halvtidsvilan och lagen tog paus med resultatet 1-1.

 

Den andra halvleken hann inte bli speciellt gammal innan Hofors tog ledningen med stor hjälp av den hårda vinden, Hofors fick frispark ute till höger och den slogs mot den bortre stolpen där Michael Broberg dök upp och nickade tillbaka bollen in mot mitten nära mål där den med vindens hjälp försmädligt smet in alldeles intill stolpen.

Bara en kort stund senare var det nära att Iggarna kunder kvittera efter att Joel Hallberg och Stillmark samarbetat och den senare serverade Viktor Jansson ett ypperligt läge men hans skott smet strax utanför. Iggarna lyfte sig mer och mer och även om det stundtals slarvades allt för mycket lyckades man ta tag i händelserna och började skapa visst tryck mot hemmalaget. André Eliasson var nära efter en hörna slagen av den väldigt aktive Petter Andersson men han fick ingen bra träff. Istället blev det Joel Hallberg som öppnade sitt målkonto i den vitblå tröjan då han tryckte in kvitteringen fint framspelad av Joakim Viklund som kommit fram på vänsterkanten och satte in en perfekt passning vid straffområdesgränsen. Nu tar matchen en riktigt svajig karaktär ena stunden känns det som att Iggesund har kommandot bara för att stunden senare falla in i en sämre period där Hofors var det hetare laget. Båda lagen hade chanser att avgöra matchen men allra närmast sett till chanser var nog ändå hemmalaget som dock inte lyckades få in bollen bakom Svärd som stod för en utomordentlig trippelräddning med knappa kvarten kvar att spela och matchen slutade 2-2.

 

Det var en udda tillställning och ska man summera så kan Iggarna vara nöjda med en poäng samtidigt som man nog inte får vara nöjda med att det slarvades allt för mycket i passningsspelet och lite väl många anfall kastades bort på chansavslut istället för att ta möjligheten att etablera press.

 

 

Laget: (4-4-2)

Mathias Svärd – Dennis Sjölén, Lars Skärpe, Robin Eliasson, Joakim Viklund – Joel Hallberg, Tobias Björk, Petter Andersson, Viktor Jansson – Adhurim Bytyqi, Joel Stillmark

Avb. Gustaf Norberg, Daniel Wester, Olivier Lindh, Tom Hellberh, André Eliasson, Erik Sundman

 

Matchens plus:

+++ Petter Andersson

+ Viktor Jansson

+ Joel Hallberg   


Matchfakta                          


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook