SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
2 - 3
Ilsbo SK
Iggesunds IK2 - 3Ilsbo SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 maj, 14:00
Plats:Glysis Sparbanken Arena
Tävling:
Matchnummer: 080101006
Samling:13:00
Förlust trots drömstart i premiären
2024-05-05 20:34

Iggarna rivstartade division fyra säsongen med mål efter 30 sekunder  och fortsatte med övertygande spel i ungefär 55 minuter. Därefter började matchen blåsas sönder och Ilsbo fick ett bättre grepp om händelserna och kunde kriga in två bollar som avgjorde matchen.

Seriepremiären fick spelas på Glysis Sparbanken Arena då Glysisvallen AB bedömde att Movallen ej var i spelbart skick. Gräset verkar växa långsammare på Movallen än tex Tunet i Näsviken. Nåväl, plast blev det och hemmalaget rivstartade som sagt när Aram fiskade upp en dålig mottagning av en Ilsbo mittback och dunkade in 1-0 efter mindre än 30 sekunder.

 

Iggarna fortsatte att övertyga och spelade mycket fin fotboll i första halvleken. Att Ilsbo gjorde mål på en frispark som olyckligt styrs i eget mål av en Iggare bekom inte Iggarna nämnvärt. Man radade upp chanser och gjorde både 2-1 (Aram får fin boll från Emil, vänder in och skjuter och Kalle rakar in returen) och även 3-1 mycket vackert men där hittar linjemannen en offside på Aram. Mycket tveksamt av videobilderna att döma, det är ju bra om linjeman ligger i linje med bollen när man vinkar.

 

Andra halvlek och Iggarna fortsätter spela bra och har ett par tillbud på att sätta trean. Efter 55 min får Ilsbo en rätt billig frispark (skulle inte vara den sista). Man slår den mycket bra mot bortre hörnet och 5 gröna rusar på mål. Ingen behöver dock röra bollen som orörd seglar in burgavlen. Ilsbo har nu gjort två mål på noll målchanser, där snackar vi effektivitet.

 

Efter kvitteringen så har Iggarna svårt att komma igång och irritationen mot domaren Håkan Lindqvist börjar bli påtaglig. Lindqvist brukar vara stabil men idag hade han helt enkelt inte sin bästa match. Hur som, det är ju inte Champions Leauge vi spelar så vi har ju domare och spelare därefter också. I alla fall blev spelet väldigt hackigt och det passade Ilsbo bra som lyckades fint med sin press när Iggarna ibland spelade för svårt i uppspelsfasen. Nu började man också skapa målchanser och mer eller mindre forcerar in ett segermål när Iggarna går bort sig centralt.

 

Så klart jävligt surt att förlora när man ser hur dom första 55 minuterna gestaltades men fotboll spelas i 90 minuter och det håller inte att springa och tjura över domaren när det grinar emot på slutet och man möter lag som Ilsbo som alltid kör ända in i kaklet. Vi får ta med oss det positiva (för det var en hel del sånt trots allt) och ta lärdom av det som var mindre bra och åka till Delsbo på fredag för nästa rallarmatch.

 

+++ Aram Khalill - Mycket företagsam och bra så länge Iggarna var bra.

  ++ Dennis Backtröm - Löpte nog ett marathon på sin kant. Viktig för offensiven.

    + Petter Andersson - Ny roll som mittback och det visade sig vara ett klokt drag. vände spelet ett par gånger fint.


<< Tillbaka

 
 
Facebook