SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hällbo IF
0 - 2
Iggesunds IK
Hällbo IF0 - 2Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 17 augusti, 18:45
Plats:Stenvallen
Tävling:
Matchnummer: 080101099
Samling:17:45
Seger efter sent avgörande
2023-08-26 07:34
Iggarnas målskyttar Dennis Sjölén och Pelle Lööf tillsammans med hunden Danne (döpt efter Robbans bror).

Det satt långt inne men med kvarten kvar kunde Iggarna genom kapten Dennis Sjölén spräcka nollan. Pelle Lööfs kyla i slutminuten när han rullade in tvåan gjorde att den stora skaran tillresta Iggare kunde pusta ut och njuta av ännu en seger.

– Vi får inte riktigt till det idag, det går lite sakta och inte riktigt den strukturen vi bör ha. Höjer oss ett snäpp i andra och är mer metodiska. Men krävs en fast situation för att vi ska få hål på ett bra kämpande Hällbo, sa Iggarnas tränare Daniel Doverlind till HT efter matchen.

 

Efter pigg inledning så föll Iggarna ned i Hällbos tempo med effekten att det blev svårt skapa målchanser på ett lågt stående hemmalag. Som Daniel säger uppryckning i andra och då började chanserna komma även om ledningsmålet dröjde till 75:e minuten. Långt inkast från Jonte Koskinen, Emil Hallberg vinner andrabollen två gånger om och till slut får Sjölén tag i den i straffområdet och kan lyfta in ettan.

 

Hällbo flyttar upp och forcerar efter målet vilket gör att det för första gången under matchen är färre än 10 hemmaspelare på egen planhalva. Det nyttjar Iggarna i slutminuten när Crimo och Pelle kommer 2 mot 1 en. Perfekt överlägg från Crimo och ett klassavslut av Pelle stängde matchen.

 

En match som man på förhand hade fog att vara orolig inför med avstängningar, sjukdomar och övrig frånvaro. Samt ett Bollnäs GIF/Hällbo som man aldrig vet vilket lag man ställer upp med på hemmaplan. Iggarna jobbade metodiskt på och hittade till slut ett sätt att vinna även denna kväll.

 

+++ Dennis Sjölén

Klev fram och förlöste med målet. Stoppade tidigt många Hällbo omställningar vilket gjorde att Iggarna kunde ligga kvar högt. Tävlar i varje match och i varje situation.

 

++ Pelle Lööf

Den som tillsammans med Sjölén pushade Iggarna framåt och fick igång alla i andra halvlek. Klassavslut på 2-0.

 

+ Ahmad Alhamid

Som vanligt skoningslös i duellspelet men låg även bakom flera anfall med fina utstick mot Backström på vänsterkanten i andra halvlek.


<< Tillbaka

 
 
Facebook