SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
5 - 1
Norrala IF
Iggesunds IK5 - 1Norrala IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 01 maj, 15:00
Plats:Glysis Sparbanken Arena
Tävling:
Matchnummer: 080101007
Samling:14:00
Seger mot Norrala!
2023-05-04 11:11
Christian Brolin, Pelle Lööf och Jonte Koskinen (2) tre av dagens fyra målskyttar för Iggarna. Den fjärde, Wais Maihanparast hade tvättstuga bokad så hann inte vara med på bild.

Iggarna repade mod och besegrade Norrala IF i hemmapremiären på Sparbanken Arena efter att gjort fyra mål på på 28 minuter i första halvleken.

Iggarna to initiativet från start och 1-0 kom efter 12 minuter då Pelle Lööf satte sitt första seriemål för Iggarna efter att stött in bollen från nära håll efter hörna. Sju minuter senare var det dags igen och återigen Pelle Lööf inblandad. Pelle kombinerade sig runt på vänsterkanten och satte ett fint inspel in i boxen där Wais Maihanparast satte dit 2-0.

 

Fyra minuter senare i den 23:e minuten var det dags för Jonte Koskinen göra sitt första mål för dagen. Jonte hade dessförinnan hunnit träffa kryssribban med en missil värdig "Årets mål" om den nåt maskorna. Nåväl, nu fick han revansch via ett instick i boxen från Crimo vänder Jonte lite ut och in på Niffarna innan han bara rullar in den i bortre gaveln nästan lite nonchalant.

Detta målfyrverkeri avslutas i minut 28 då en smått unik händelse inträffar. Återigen kort hörna där bollen vaggas runt från höger till vänsterkanten, snygga kombinationer, instick till Crimo som vänder in och lägger in den med HÖGERN!! Kan nog vara Crimos första i Iggarna med den foten. Enligt pappa Lasse på läktaren så har det inte hänt allt för ofta förr i tiden heller.

 

Norrala får in en boll efter 32 minuter som nog mest berodde på att Elias haft fingrarna i chipspåsen första halvtimmen. Sånt som kan hända den bäste och nu även vår egen fotbollsdoktor tyvärr.

 

Andra halvlek blev långt ifrån lika målrik men mist lika chansrik. Mest berodde det på att Alvin närmast körde en målvaktsträning för att mjuka upp gamle LAIK-Big som nu gjort comeback i NIF. Alvin hade startat värma upp Biggen redan i första halvlek men sparade hårdkörningen till andra. Det var ett par frilägen, höga skott, låga skott och Big hade nu blivit riktigt varm i trasorna och flög likt Jackie Chan mellan stolparna. Stort av Alvin spara målen till bättre tillfällen och låta Big bygga upp sig inför säsongen.

 

Till slut fick Jonte Koskinen nog då han undvek passa Alvin och istället drog upp den i första krysset till 5-1 och matchen var over-and-out för gott.

 

Att sammanfatta detta, hur gör vi det?

Ett helt annat motstånd än Söderhamn i premiären som främst hotar genom individuell snabbhet och skicklighet främst på sina kanter. Norrala försöker dock alltid spela boll även om man idag inte riktigt räcker till så kan man bli bra på sikt.

 

Iggarnas insats en trea på femgradig skala. Lite svårt bedömma försvarsmässigt när dom inte hotar oss kollektivt utan mer i sporadiska enmansattacker. Dom löste man i och för sig bra även om målet var en plump. Offensivt mycket bättre och mer alternativ runt och i boxen gjorde att Iggarna löstes Norralas låga försvar på ett bra sätt. blev lite spela av matchen i andra halvlek men alla som kommer in gör det bra och vi håller samma kvalité trots 5-6 byten, det är en stor styrka och skillnad från ifjol.

 

+++ Jonte Koskinen

På språng hela matchen i delvis ny position. Starkt jobb som vanligt och ny krönt med två mål.

 

++ Pelle Lööf

Visade klass främst i första halvleken. Väldigt smarta löpningar in i boxen. Fin assist och påpassligt mål.

 

+ Christian Brolin

Stark match match av Crimo. Bra värderingar, släppa, hålla eller gå. Fint mål och en assist dessutom.

 

+ Alvin Brisvåg

Stark match av Alvin som verkligen inte saknade lägen. Men som jag raljerade uppe i texten så fanns det en målvakt som gjorde livet surt för Alvin denna dag. Dock, skapar chanser i massor, målen kommer!


<< Tillbaka

 
 
Twitter