SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
7 - 2
Näsvikens IK
Iggesunds IK7 - 2Näsvikens IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 augusti, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080101084
Samling:13:00
Seger mot Näsviken efter galen avslutning
2022-08-13 11:10
Johan Näsman, Tobbe Björk (2), Lasse Skärpe, Kalle Palmlöf och Johan Brolin (2) dagens målskyttar för Iggarna.

Efter 65 minuter kvitterade Näsviken till 2-2 men dom som hade ställt in sig på en spännande avslutning blev grundlurade. Iggarna tryckte gasen i botten och gjorde fem mål på 14 minuter och vann med 7-2. 

Spelmässigt en jämn match med Iggarna som spelförande under första halvleken. Näsviken har höjt sitt spel flera nivåer sedan matchen i våras och bjöd på bra motstånd. 1-0 i halvtid efter ett tidigt vackert ledningsmål av Tobbe Björk assisterad av Dennis Backström.

 

I början av andra har Iggarna några riktigt svaga minuter och Näsviken utnyttjar det och kvitterar nästan direkt i halvleken. Iggarna spelar upp sig och Dennis Backström tar sig igenom och blir fälld i 60 minuten. Veteranen Lasse Skärpe satte säkert straffen. Men lite grus igen i defensiven fyra minuter senare gör att Näsviken kan kvittera.

 

Iggarna får in Emil Hallberg på planen igen som tvingtas kliva av i första efter en stjärnsmäll och inleder ett fruktbart samarbete med Backström på vänstersidan vilket resulterar att "Backa" kan sticka in bollen till Tobbe Björk som kan sätta sitt andra för dagen. Och nu gasar Iggarna på ordentligt. Minuten senare gör Kalle Palmlöf 4-2, återigen assist av "Backa" och ytterliggare någon minut senare sätter Johan Brolin sitt första för dagen.

 

Iggarna kan därefter göra två mål till, frispark från Brolla till 6-2 och Johan Näsman 7-2 snyggt framspelad av unge Ambas Debretzion som gjorde sin första poäng i A-lagströjan.

 

Som sagt riktigt proppen ur på slutet och skönt att få lite utdelning på slutet och inte behöva slita för varje mål. Nu får Iggarna en hel träningsvecka innan det blir dags för nästa utmaning som är Kilafors på Knöttas.

 

+++ Jonathan Koskinen

Ägde mittfältet, vann boll och fördelade den vidare smart. Jonte på gång nu och det behöver vi!

 

++ Tobias Björk

Tobbes bästa match för i år. Mycket bra i offensiven och kom hela tiden in i rätt ytor i rätt tid vliket två mål avslöjar.

 

+ Dennis Backström

Tre assist och låg bakom straffen. Backa fortsätter leverera stabilt på en hög nivå.


<< Tillbaka

 
 
Twitter