SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Iggesunds IK
3 - 1
Bollnäs Kurd IF
Iggesunds IK3 - 1Bollnäs Kurd IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 22 juni, 19:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080101060
Samling:18:00
Vinst mot Bollnäs Kurd
2022-06-28 21:17
Ahmad Alhamid (2-1), Wais Maihanparast (3-1) och Sjölén/Björk/självmål (1-0, han som ev gjorde självmålet ville inte vara med på bild).

Hemmalaget bjöd inte på någon glimmrande tillställning när man tog emot Bollnäs Kurd på onsdagskvällen. Men fasta situationer och en stark målvaktsinsats gjorde att Iggarna tog hem segern med 3-1 till slut.

Det började dock bra när en hörna redan i fjärde minuten letade sig in i målet för Iggarna. Målet gick först till Dennis Sjölén men visade sig till slut vara ett självmål trots att Björken hävdade att den gick direkt i mål. Vem som slog hörnan? Björken själv såklart.

 

Sedan blev det lite grus i maskineriet när BK tilläts kvittera efter ett misstag från Iggarna i de bakre leden 20 minuter in i matchen. BK stod upp bra och spelade ett högt försvarsspel och vann bollen åter högt upp i planen. Här hade man önskat lite mer fokus från Iggarna vilket hade kunnat renderat i fina möjligheter till omställningar då det fanns oceaner av ytor på BK:s planhalva.

 

Som tur var så fortsatte man vara starka på fasta situationer när ännu en hörna renderade i mål. Och denna gång ingen tvekan vem målskytten var, Ahmad Alhamid satte 2-1 och det stod sig till paius.

 

Andra halvlek fortsätter med att BK får bra betalt för sitt höga presspel och börja nu även producera målchanser på egen hand. Här kliver målvakten för dagen, headcoach Akbal, fram stort och spikade igen kassen totalt och stal mer eller mindre några mål för kurderna. 

 

Det Iggarna lyckas prestera offensivt under halvleken ligger inhoppande och comebackande Emil Hallberg bakom. Och det är också Emil som rycker loss på vänsterkanten och serverar via Liam Jacobsson öppet mål för Wais Maihanparast som inte gör något misstag och stänger matchen med sitt 3-1 mål.

 

Det positiva att ta med sig från denna match är att vi vinner, så mycket mer positivt finns inte att säga. Vi får svårt att spela när alla våra fem offensiva spelare är måttligt intresserade att delta i försvarsspelet samt har ett otrolig oskärpa i sitt passningsspel. Skärpning krävs!

 

+++ Elias Akbal

Ingen tvekan att coachen själv förtjänade högsta betyg idag. Matchavgörande räddningar när det stod och vägde.

 

++ Dennis Sjölén

Kaptenen gör sällan en dålig match och så ej idag heller. Rejäl i allt han gör och förlorar sällan en närkamp.

 

+ Emil Hallberg

UrIggaren som varit borta några år men comebackande ifjol kom in och visade klass. Låg bakom det mesta offensivt i andra och är nära att sätta en boll själv.


<< Tillbaka

 
 
Twitter