SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Östavalls IF
5 - 1
Iggesunds IK
Östavalls IF5 - 1Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 oktober, 14:00
Plats:Skogsvallens IP
Tävling:
Matchnummer: 000082131
Samling:13:00
Förlust i serieavslutningen
2020-10-07 19:39
Motstuds för Iggarna och Jonas Karlsson mot Östavall. Foto: Peter Axman
Kvalchansen fanns teoretiskt kvar när Iggarna tog bussen till Skogsvallen i Östavall men den var väldigt liten. En del sena återbud innan matchen gjorde att matchen inte gick att genomföra som planerat. Lägg på det en tidig utvisning (friläge) på Ragge Andersson i målet så blev det för mycket till slut även om slutsiffrorna inte speglade matchbilden.
- Jag tycker det är en jämn match trots att vi spelar med en man mindre i 70 minuter och när vi gör 2-1 med 30 kvar är vi riktigt på gång. Tyvärr släpper vi till 3-1 alldeles för snabbt inpå och sen tar bensinen slut, säger Iggarnas tränare Lars Skärpe.

- Vi blir hårt straffade för våra egna misstag vid deras mål och det håller såklart inte att bjuda på sånt om man skall ha en chans att vinna dessutom med en man mindre, fortsätter Skärpe.

Utvisningen på Rasmus Andersson kommenterar han så här:
- Helt klart är det en frilägesutvisning det är inget att säga, men att dom dessutom får straff tycker jag är väldigt märkligt. Man skall ju inte kunna bli dubbelbestraffad längre. Rätt eller fel, jag vet inte men det hade stor påverkan på matchens utgång.

Nu blev resultatet i denna match betydelselöst i kampen om kval när Järpen som väntat slog stackars nollpoängaren Teg. Detta betyder att Iggarna hamnar på en mycket fin fjärdeplats till slut vilket får ses som klart godkänt denna märkliga och läskiga coronasäsong.

Nu kan vi lägga seriespelet till handlingarna och se fram emot klubbens första DM-finals på 25 år! Tid och plats meddelas inom kort.

+++ Jonas Karlsson
  ++ Johan Näsman
     + Rasmus Johansson

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook