Matchnummer: 000082070
Samling:13:00
Seger mot Teg!
2020-06-27 22:01
Målskyttarna på Tegtunets IP: Alvin Brisvåg (1-1, 1-3), Christian Brolin (2-1) och Filimon Gereizgiheir (1-4).
Iggarna fortsätter vara på tårna i den viktiga inledningen av årets sprintserie. Vinst i borta premiären mot Tegs SK på Tegnästunet med 4-1 efter en stark laginsats. Alvin Brisvåg fortsätter leverera, två nya mål från 16-åringen även denna match.
Det var hemmalaget som började bäst och mest aggressivt och man satte ett tryck mot Iggarna som kändes en aning kantiga och obekväma med underlaget. Och hemmalaget tog även ledningen i den 12:e minuten när deras anfallare får kanonträff ribba in efter ett snabbt anfall.

Repliken dröjde exakt lika länge. I minut 24 bryter Iggarna högt upp på Tegs planhalva, bollen går därefter som ett snöre med en touch mellan flera spelare innan Alvin drar till med en patenterad "quick release" utanför straffområdet rakt upp i nättaket. Målet blev en väckarklocka för Iggarna som tar över spelet resten av halvleken.

Utdelningen lät vänta på sig till andra halvleken och väntan blev inte lång. Redan i andra minuten håller sig Christian "Crimo" Brolin" framme efter ha blivit fint serverad av Alvin som framfusigt vinner tillbaka bollen i straffområdet.

Alvin var inte nöjd med det. I 66:e minuten så bygger Iggarna upp ett fint anfall med start från Ragge i målet. Så småningom inspel till Ragge Johansson som vänder upp fint utanför straffområdet och sätter ut den till Crimo som väggar tillbaka in till Alvin som återigen drar snabbt och välplacerat nere vid högra stolpen.

Efter det gör Iggarna en del byten och det är verkligen kul se alla kommer in och bidrar och hjälps åt stänga ned matchen. Iggarna hinner även med ett mål till när debuterande Filimon Gereizgiheir även passar på att registrera sig i målprotokollet. Detta efter en hörna i slutskedet och andrabolls vinst som Filimon slår in sista spiken i kistan.

Lars-Niclas var rätt nöjda med framförallt resultatet efter matchen. Här kan du höra mer om deras tankar. Dagen plus delar tränarna ut i denna ordning:

+++ Jonas Karlsson - årsdebut för JK som missade första matchen. Styrde och ställde och ägde sin högerkant. Säker i defensiven.

++ Alvin Brisvåg - fortsatte som han började förra matchen. Snabb, rivig och jobbig att möta. Två mål och ett assist dagens skörd.

+ Yonni Teklay - en överraskning för många. Jobbat sig in i truppen och laget och spelade nu defensiv mittfältare, troligen för första gången i sitt liv, och gjorde det med bravur.

Här kan du se en repris av matchen på Min Fotboll.